Пожарът край село Воден отново се разгоря

0
Огънят в село Воден отново пламна заради ветровете
Огънят в село Воден отново пламна заради ветровете Снимка: БГНЕС

Огънят в село Воден отново пламна заради ветровете

Пожарите в село Воден се разгоряха отново, след като силният вятър възобнови някои вече потушени огнища. Ветровете създадоха нови предизвикателства за пожарникарите, които се борят със стихията. В същото време, горски масиви с широколистна гора край село Крайново, в посока Странджа, също са обхванати от пламъци, предаде NOVA.

Кметът на община Шивачево съобщи, че е създал перфектна организация за потушаване на пожара, която липсваше преди два дни. Именно това е помогнало фронтът на пожара да се разрасне до 21 километра. Въпреки усилията на властите и доброволците, природните условия продължават да затрудняват овладяването на ситуацията.

Ветровете в региона продължават да бъдат силни, което затруднява контролираното гасене на огъня. Местните власти предупреждават жителите на близките населени места да бъдат внимателни и да следят указанията за евакуация, ако се наложи. Пожарникарите и доброволците работят неуморно, за да предотвратят разпространението на огъня към населени места и други горски масиви.

Пожарите в този район са сериозна заплаха за местната екосистема, особено за широколистните гори в Странджа. Тези гори са дом на множество животински и растителни видове, които са застрашени от пламъците. Организации за опазване на околната среда следят внимателно развитието на ситуацията и призовават за незабавни действия за спасяване на природното богатство.

Кметът на Шивачево и местните власти продължават да координират усилията за потушаване на пожара и минимизиране на щетите. Въпреки трудностите, усилията на всички ангажирани в борбата с огъня са насочени към защита на живота и имуществото на жителите в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Лесно е да се каже
    после всеки се прибира в уюта на дома си.А на тези хора пожарът зачеркна граденото дотук, целия им живот, спомените със скъпите хора.И за съжаление погуби вярата в държавата и чувството им за сигурност.Вероятно някои помнят земетресението в Стражица.Останалите без домове бяха настанени във фургони.И до там.Беше във времето, когато соца вече се разпадаше и беше започнал грабежа на държавата.Никой от никого не се интересуваше.Контейнер или фургон няма разлика.Все е нещо пред нищото и все пак.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари