Пожар пламна в подножието на Младежкия хълм в Пловдив

0

Огънят е непосредствено над булевард „Пещерско шосе“

Сухи треви горят в подножието на Младежкия хълм в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив.

Пожарът е възникнал от северната страна на хълма, непосредствено над булевард „Пещерско шосе“, пише БТА.

По данни на пожарната служба, три екипа на огнеборци вече са на място и се борят с пламъците. Очаква се към тях да се присъединят и допълнителни сили, за да се овладее пожарът и да се предотврати разпространението му към по-големи площи.

Младежкият хълм, известен още като Джендем тепе, е едно от емблематичните места в Пловдив и привлича както местни жители, така и туристи. Районът е известен с богатата си растителност, но през летните месеци сухите треви често представляват риск от пожари.

Това не е първият случай на пожар в района тази година. В началото на юли бяха регистрирани два други пожара на същото място, при които също горяха сухи треви. За щастие, тогава пожарите бяха овладени без сериозни щети.

Пожарната служба призовава гражданите да бъдат внимателни при боравенето с огън и да избягват дейности, които могат да предизвикат нови инциденти в зоните с висока растителност, особено при горещото и сухо време, което създава предпоставки за лесно възпламеняване на сухата растителност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари