Потушиха напълно пожара на депото в Цалапица

0

Въздухът в Пловдив е чист, увериха от РИОСВ - Пловдив

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив потвърди, че въздухът в града е чист след бързо овладян пожар в регионалното депо за отпадъци в село Цалапица. Огънят, който избухна преди по-малко от денонощие, беше напълно потушен благодарение на координираните усилия на множество институции.

Ефективна реакция на институциите

Заместник областният управител инженер Атанас Ташков, който лично координираше действията на място заедно с кмета на Пловдив Костадин Димитров, съобщи, че Регионалната здравна инспекция (РЗИ) е отменила всички превантивни мерки, въведени заради инцидента.

Продължаващи превантивни действия

Въпреки успешното овладяване на ситуацията, тежката техника ще продължи да извършва запръстяване в следващите часове като допълнителна предпазна мярка. По билото и откосите на депото са разположени купчини пръст, готови за бърза реакция при евентуално възникване на нова опасност.

На мястото на инцидента остават дежурни един противопожарен автомобил, два булдозера, три самосвала и един багер. Доброволците от ДФ "Пловдив 112" в сътрудничество с Общинска охрана ще извършват редовни пешеходни обходи на територията.

Ключови фигури в операцията

Сред ключовите участници в овладяването на ситуацията бяха екипите на Пожарната, водени от директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив старши комисар Васил Димов, кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметовете Иван Стоянов и Ангел Славов, както и представители на РЗИ - Пловдив и РИОСВ - Пловдив.

Благодарност към участниците

Кметът Костадин Димитров изрази своята благодарност към пловдивските огнеборци, фирмите, предоставили тежка техника, и всички, които се включиха в овладяването на ситуацията през изминалите часове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари