Депото за отпадъци в Цалапица отново горя

0
Кризисен щаб координира действията на институциите
Кризисен щаб координира действията на институциите Снимка: Дарик Радио

Кризисен щаб координира действията на институциите

Пожарът, който избухна в регионалното депо за битови отпадъци край село Цалапица, е локализиран след усилена работа на противопожарните екипи. Ситуацията обаче остава напрегната, като властите призовават жителите на Пловдив и околността да бъдат бдителни.

Мобилизация на ресурси

В борбата с огнената стихия се включиха водоноски на Общинско предприятие "Чистота" и тежка техника за запръстяване на засегнатите участъци. Кметът на Пловдив, Костадин Димитров, лично се ангажира с осигуряването на допълнителна подкрепа, като се свърза със собственици на фирми, които предоставиха багери и фадроми за подпомагане на дейностите на терен.

Мониторинг на въздуха

Данните от измерванията на качеството на въздуха показват, че към момента няма превишаване на нормите за фини прахови частици. Въпреки това, в 3:00 часа автоматичната измервателна станция в квартал "Тракия" отчете леко повишение на концентрациите, които впоследствие се нормализираха. Жителите на някои райони в града съобщават за усещане на миризма на изгоряло.

С цел превенция от Регионалната здравна инспекция препоръчват гражданите да не отварят прозорците и да излизат навън само при необходимост.

Координация на институциите

За справяне със ситуацията е сформиран областен кризисен щаб, който координира действията между различните институции. Ситуацията продължава да се следи внимателно от всички отговорни институции, като се предприемат необходимите мерки за ограничаване на последствията от пожара и защита на здравето на гражданите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари