Пострадал в Свилоза пожарникар: Малкият дявол се случи!

0
Пламъците бяха почти овладени, но се прехвърлиха на втория етаж и се получи взрив, разказва Георги Георгиев
Пламъците бяха почти овладени, но се прехвърлиха на втория етаж и се получи взрив, разказва Георги Георгиев

Пламъците бяха почти овладени, но се прехвърлиха на втория етаж и се получи взрив, разказва Георги Георгиев

Инцидентът в завода „Свилоза“ в Свищов привлече вниманието на обществеността, след като пожар избухна в един от цеховете. От противопожарната служба и днес продължават да провеждат огледи на мястото.

Според информацията от прокуратурата, все още не се допускат екипи, които да започнат пълни огледи в запаления цех. В първите часове след пожара, на място са пристигнали екипи на пожарната служба, включително Георги Георгиев, началник на ведомствената пожарна служба към „Свилоза“ АД. Той е един от пострадалите при инцидента.

Пламъците бяха почти овладени, но се прехвърлиха на втория етаж и се получи взрив. Бяхме на около 15-20 метра от сградата. Пръснатите стъкла паднаха във врата ми, едно ме сряза по ръката“, сподели пред bTV Георги Георгиев.

Пожарникарите продължават да следят ситуацията около цеха, като дежурствата продължават и през нощта. Главната опасност идва от хлората, който, докато е влажен, е безопасен, но когато изсъхне, може да стане много опасен. Затова екипите обливаха мястото на пожара на всеки половин час.

„Имало е съвсем леко запалване от остатъчна топлина. Напълно е потушено в момента и тепърва започват огледи“, допълва Георгиев.

Един от пожарникарите е с по-сериозни наранявания и остава в болница. „Той беше на първа линия въпреки опасността от взрив. Знаехме, че има опасност там. Работата на пожарникарите е – хората като бягат, ние влизаме в мястото, където е най-опасно. Искам пак да им благодаря, казано просто – малкият дявол се случи“, изразява благодарност Георгиев.

Дежурствата около запаленият цех продължават, въпреки че опасност от повторно запалване няма, казаха огнеборците.

Регионалната инспекция по околната среда и водите уверява, че няма замърсяване на въздуха в Свищов след инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари