Поставиха първите къщички за котки в Русе

24

Първите локации са Домът за стари хора „Възраждане“ и квартал „Здравец – Север“

На 8 август, в Световния ден на котката, СНЦ „Дунавско сияние“ стартира нов проект под наслов „Домът е там, където е ... котката“, като първите котешки къщички бяха поставени в Дома за стари хора „Възраждане“ и в квартал „Здравец – Север“, блокове 44 и 50.

Проектът цели да подобри условията за живот на уличните котки, като замени импровизираните убежища с красиви и функционални домове.

Инициативата ще продължи и през септември, като ще бъдат поставени още къщички. През октомври ученици от русенски учебни заведения и доброволци ще се включат в сглобяването на допълнителни 10 къщички, с което ще се разшири обхватът на проекта​.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    37
    Ванчо
    Котките няма да живеят в кутиите това е измамата е твърде плитка !
  • 5
    36
    Xxxx
    Това не противоречи ли на наредба 11 на общината за хранене на бездомни животни пред входове и под балкони. Сега на тези места недобросъвестни хора ще си изхвърлят хранителните отпадъци и ще развъждат мухи и бълхи. Тези пишман инициатори да съсредоточат силите си е изграждане на приюти за бездомни котки и безвъзмездно да полагат грижи за котенцата. А който иска да си вземе любимец в къщи и да полага грижи. Свидетели сме на поредната глупост .
  • 1
    35
    До 34
    Това са отделни градове, силно туристически и котките са част от бизнеса. Естествено, всички са доволни. Ние сме много далеч от подобни инициативи и най-вече защото не сме наясно какво означава обгрижване на улични котки.
  • 1
    34
    до 32
    Ами тук например! https://faiton.bg/zashto-kotetata-se-prevurnaha-v-simvol-na-kotor/
  • -8
    33
    ей, голямо смърдене!
    Всяка една инициатива трябва да се оплюе! Що?!? Ами ей така, що се праат на....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари