Полицията в Германия: Трябва да приемем, че Катина е мъртва!

0
Властите подозират, че 33-годишната българка е станала жертва на убийство след мистериозното ѝ изчезване преди 2 месеца
Властите подозират, че 33-годишната българка е станала жертва на убийство след мистериозното ѝ изчезване преди 2 месеца Снимка: © Polizeipräsidium Oberfranken

Властите подозират, че 33-годишната българка е станала жертва на убийство след мистериозното ѝ изчезване преди 2 месеца

33-годишна жена от България изчезва безследно в малко баварско село. Полицията задържа 73-годишен мъж като заподозрян и продължава мащабно издирване, коментират германските издания.

На 1 август 2024 година 33-годишната Катина К., българка, живееща в Германия, изчезва безследно в село Бамерсдорф, провинция Бавария. Внезапното прекъсване на контакта с жената кара нейни роднини да подадат сигнал за изчезването ѝ. Още на следващия ден криминалната полиция поема случая и започва мащабно издирване.

Разследващите бързо стигат до извода, че най-вероятно става въпрос за убийство. На 8 август е задържан 73-годишният Джоузеф Георг Хеймрат като основен заподозрян. Ден по-късно полицията и прокуратурата публикуват негови снимки, търсейки съдействие от обществеността.

Според информация на полицията, Хеймрат и Катина са се познавали от няколко седмици преди изчезването ѝ. Изданието "Билд" съобщава, че жената е работила в квартал на "червените фенери", а според свидетелски показания възрастният мъж е бил един от редовните ѝ клиенти.

Говорител на полицията коментира: "При направени изявления се появиха незначителни неща, които породиха сериозни съмнения за престъпление".

Разследващите се фокусират върху вечерта на 31 юли 2024 година, когато Катина е пътувала с автобус от фестивал във Форххайм до Бамерсдорф. Превозното средство е тръгнало в 22:15 часа от паркинг и е пристигнало в селото в 22:21 часа. Полицията предполага, че заподозреният също е бил в този автобус.

На 30 август 2024 година говорител на полицията в Горна Франкония заявява: "Трябва да приемем, че 33-годишната жена е мъртва". Въпреки това той подчертава, че издирването няма да приключи. Основната цел остава откриването на Катина и вещи, които биха могли да послужат като доказателства и да дадат улики за местонахождението ѝ.

Специалното звено "София" работи в тясно сътрудничество с българските власти по случая. Подробностите от разследването обаче не се разкриват по тактически причини. Заподозреният възрастен мъж остава в ареста.

В хода на разследването са извършени множество претърсвания и обиски в района на изчезването. Акциите включват използването на лодки, водолази и сонарни устройства. Разпитвани са пешеходци и велосипедисти, които на 1 август са били в близост до гората на Бамерсдорф.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари