Полицията се извини на шофьор за погрешно отнета книжка

1
Стилиян Христов останал без документ за управление на автомобила си заради съвпадение на имена
Стилиян Христов останал без документ за управление на автомобила си заради съвпадение на имена Видео: NOVA

Стилиян Христов останал без документ за управление на автомобила си заради съвпадение на имена

Мъж остана без шофьорска книжка и регистрационни табели на автомобила си, след като полицейски служители установиха, че документът му за правоуправление е невалиден, съобщи NOVA. Впоследствие се оказа, че причината за това е грешка в системата, свързана с данни за друг мъж със същите имена и дата на раждане.

На 18 август тази година Стилиян Христов бил спрян за проверка, след като извършил нарушение. Служителите на реда установили, че свидетелството му за управление на моторно превозно средство (МПС) е невалидно, тъй като документът бил подновен в Австрия. Христов, обаче, е категоричен, че никога не е посещавал страната и дори не е преминавал транзитно през нея.

Ситуацията се усложнила, когато полицаите не само отнели шофьорската му книжка, но и свалили регистрационните табели на автомобила му. Заедно с Христов, в колата се намирали съпругата му и двете им деца. Въпреки шока и объркването, семейството било близо до дома си, което облекчило ситуацията.

Свидетелството за управление на Христов било издадено през ноември 2021 година, а оттогава той го е използвал без проблеми, включително и при пътувания в чужбина. След като отнели книжката му, мъжът незабавно подал възражение в КАТ, но не получил никаква информация относно развитието на казуса.

Скоро след инцидента станало ясно, че друг човек с идентични имена и дата на раждане е подал документи за издаване на шофьорска книжка в Австрия. Това довело до объркването в системата и погрешното отнемане на документите на Христов.

След като грешката била установена, представители на полицията се свързали с него и поднесли своите извинения. Христов бил поканен да си получи обратно шофьорската книжка в удобно за него време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    нунчо
    Така ще е с тия дъ р ти шефове на заплата и пенсия и почерпка от подчиненото наркоманче което катастрофира във В.Търново
  • 8
    3
    до 2
    Има шофьори които работят за по 6...7000 евро. Месец без книжка е сериозен проблем.
  • 9
    2
    А, не така
    "Извинявай" е твърде много. Едни 200 лева дневно докато човека е бил без книжка и номера на колата биха били достатъчни. Съд до дупка!
  • 12
    1
    мм
    Господа милиционери егн няма как да е еднакво но верно тя една крушка се сменя от 3 ма шапкара един качен на масата другите я въртят
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари