Полицията разби схема за акцизни стоки в София

0

Над 2000 електронни цигари и 160 бутилки ракия без бандерол конфискувани при спецоперация в "Стрелбище"

Икономическите полицаи от Столичната дирекция на вътрешните работи, заедно с екипи от Четвърто районно управление, проведоха мащабна акция, насочена срещу нелегалното разпространение на акцизни стоки без бандерол. След получаване на оперативна информация, бяха извършени обиски в два апартамента в столичния квартал „Стрелбище“.

В един от проверените апартаменти, разположен над наргиле бар, органите на реда заловиха четирима души – 22-годишна гражданка на Молдова с постоянно пребиваване в България, 26-годишен румънски гражданин, 32-годишен българин и 26-годишен молдовец. При обиска, от тайник изграден от гипсокартон, бяха иззети около 2000 електронни цигари с различни разфасовки и вкусове, включително разфасовки от по 7500, 10 000 и 25 000 дръпвания. Освен това, в едно от помещенията беше намерена и сума от над 10 000 лева, укрита във фотьойл. В допълнение на това, беше открита фалшива банкнота с номинал от 100 лева и множество документи, свързани с трудови договори и наеми на автомобили от името на фирмата, стопанисваща заведението под апартамента.

Вторият обиск беше извършен в друг апартамент в близост до първия, собственост на 64-годишна жена. Там бяха открити над 160 бутилки ракия, 30 килограма тютюн за наргиле, съхраняван в буркани и кутии, както и сума от 4150 лева. В допълнение на това беше намерено записващо устройство с монтирани камери за видеонаблюдение в жилището.

Всички петима души, свързани с двата адреса, бяха задържани за срок до 24 часа, докато се установява тяхната роля в престъпната дейност. По случая е образувано досъдебно производство съгласно член 234, алинея 1 от Наказателния кодекс. Материалите вече са предадени на Софийска районна прокуратура за последващи действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари