Политически опоненти се сбиха след предизборна среща в село Лясково

0
Единият пострадал е с черепна травма
Единият пострадал е с черепна травма Снимка: БТА

Единият пострадал е с черепна травма

Сблъсък между политически опоненти в село Лясково, Кърджалийско.

Инцидент с политически привкус разтърси село Лясково, община Черноочене, в разгара на предизборната кампания. Представители на две политически формации, регистрирани за участие в изборите, влязоха в физическа саморазправа след предизборна среща в населеното място. В резултат на сблъсъка двама души са пострадали, като единият е получил по-сериозни наранявания, информира БНР.

Тежко пострадал политически активист

Според информация от местните власти, 38-годишен мъж е настанен за лечение в болницата в Кърджали с черепна травма. Медицинският персонал е поставил 8 шева на главата му, което говори за сериозността на нанесените му травми.

Реакция на правоохранителните органи

От Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Кърджали потвърдиха, че сигнал за инцидента е постъпил в 18:50 часа. Незабавно на мястото е изпратен автопатрул за изясняване на обстоятелствата. Към момента няма задържани лица във връзка със случая.

Разследването се води по член 325, алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира случаи на хулиганство. Това показва, че властите разглеждат инцидента като нарушение на обществения ред, а не като политически мотивирано престъпление.

Политически отзвук

Политическата формация, чийто представител е тежко пострадалият, не остана безучастна към случилото се. В официална декларация, разпространена този следобед, партията категорично осъжда всички форми на насилие и агресия по време на предизборната кампания.

В същия документ се отправя и недвусмислено искане към служебния министър-председател. От партията настояват за незабавното освобождаване от длъжност на областния управител на Хасково. Мотивът за това искане е роднинската връзка между въпросния областен управител и лицето, за което се твърди, че е нанесло побоя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари