Подправката, без която не може да приготвите вкусна рибена чорба

3
Майстори на рибена чорба разкриват тайните си съставки
Майстори на рибена чорба разкриват тайните си съставки Снимка: БГНЕС

Майстори на рибена чорба разкриват тайните си съставки

Майсторите на рибена чорба винаги имат своя тайна рецепта, но кой от тях е постигнал най-добър вкус, ще реши жури от професионалисти. Тази оценка ще бъде дадена по време на фестивала на рибата и виното, който събира любители на кулинарното изкуство и морските дарове в Бургас.

Основното изискване за перфектната рибена чорба е използването на черноморска риба, като в супата трябва да присъстват поне седем различни вида. "Най-важната подправка за една истинска рибена чорба е девесилът, който във Варна наричаме лющан. В последно време раците - паури - са много популярни, защото добавят специфичен вкус към бульона", сподели членът на журито Ростислав Ненов след дегустацията на различните предложения.

Фестивалът на рибата и виното има за цел не само да насърчи кулинарното творчество, но и да удължи летния туристически сезон в Бургас. "Продължаваме с четвъртия ден на фестивала в Морската градина. Лято, море, риба и вино – всичко това събрано в една неповторима комбинация", сподели организаторът на събитието Николай Тодоров - Ник.

Септември е и началото на риболовния сезон, когато рибарите с нетърпение очакват първите улови на паламуд – „царят на рибите“ в Черно море. Въпреки че паламудът тепърва започва да се появява, майсторите кулинари вече са намерили свежа риба, за да приготвят своите неповторими чорби.

Щандовете на фестивала привлякоха множество посетители, нетърпеливи да опитат прясната риба, приготвена с внимание и любов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари