Подмениха знамето в Рожен, но то оцеля само час и отново се скъса

0
Вятърът в района се оказва сериозно предизвикателство за трибагреника
Вятърът в района се оказва сериозно предизвикателство за трибагреника Снимка: БНТ

Вятърът в района се оказва сериозно предизвикателство за трибагреника

След почти еднодневни усилия, българският трибагреник, който се развява от 111-метровия пилон в Рожен, отново беше подменен. Новината беше потвърдена от Симеон Караколев, основател на инициативата "Пилон Рожен". Въпреки това, едва час след поставянето му, силният вятър разкъса новото знаме между бялата и зелената ивица.

В неделя, потребители в социалните мрежи алармираха за проблем с флага, като забелязаха, че от него е останала само бялата лента. „Вятърът беше изключително силен и доведе до разкъсването на част от знамето“, обясни Караколев.

Това е вече четвъртото подмяна на знамето, тъй като суровите метеорологични условия продължават да оказват влияние върху неговата издръжливост.

Видеозаписи от "Пилон Рожен", разпространени в социалните мрежи, показват, че знамето беше възстановено около 16:00 часа днес. За съжаление, час след това, то отново беше скъсано от поривите на вятъра.

Утре предстои нова подмяна на трибагреника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Възмутен
    До 5 Абсолютно точно е мненето Ви за Рублен. Само прости хора могат да пожелаят емпирично да изпробват върху гърбовете си разликите между живота в Евразия и в Европа.
  • 2
    5
    Възмутен
    Така е, всяко нещо, което е сътворено от Рундьо или под негов патронаж е до това положение. Същият провал ще бъде, ако случайно се осъществи пъкления му план да ни вкара в Евразия
  • 5
    4
    Да питам
    Преди новият 09.09.1944 г. или по точно 10.11.1989 г.как се изработваха от материя която държеше доста време?
  • 2
    3
    Обективен
    Е, грандомонията на някои хора доведе до това - един пилон на върха на планината.
  • 7
    2
    веце
    Да ви подаря знаме от преди 1989 г. ще видим колко ще издържи
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари