Облякоха кулата на летище София в цветовете на националния флаг

0
BULATSA отваря врати за бъдещи ръководители на полети
BULATSA отваря врати за бъдещи ръководители на полети Снимка: BULATSA

BULATSA отваря врати за бъдещи ръководители на полети

В навечерието на Деня на Съединението, летище София се окичи с цветовете на националния флаг, превръщайки се в символ на българското единство и прогрес в авиацията. Това съобщиха от пресцентъра на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение" (ДП РВД - BULATSA).

Летищната контролна кула, която е емблематична не само за столичното летище, но и за цялата страна, вече грее в бяло, зелено и червено. Тази трансформация не е просто козметична промяна, а дълбоко символичен жест, напомнящ за историческия път на България и нейните постижения в авиационната индустрия.

„Тази уникална сграда е не просто място за работа на ръководителите на полети, а и символ на прогреса и развитието на страната ни. Летищната кула е гордост за българската инженерна мисъл и е реализирана от изцяло български екип", подчертават от BULATSA.

Интересен факт е, че при полагането на основите на кулата преди повече от десетилетие, е била поставена и капсула на времето. В нея са запечатани две карти и послание към бъдещите поколения - своеобразен мост между миналото и бъдещето на българската авиация.

В съвременния глобализиран свят летище София играе ключова роля за свързаността на България с останалата част от планетата. Контролната кула, със своята неповторима архитектура и иновативни технически решения, се утвърждава като символ на модерността и сигурността в българското въздухоплаване.

За всички ентусиасти и любопитни граждани, които искат да надникнат зад кулисите на въздушния трафик, BULATSA организира дни на отворените врати. На 12 и 25 септември 2024 година, вратите на предприятието ще бъдат отворени за посетители, които желаят да се запознаят отблизо с професията на ръководителите на полети.

Тази инициатива предоставя уникална възможност на обществеността да се докосне до вълнуващия свят на авиацията и да разбере по-добре сложността и отговорността, които носи тази професия. Тя също така подчертава стремежа на BULATSA към прозрачност и желанието ѝ да вдъхнови младите хора да се насочат към кариера в авиационния сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Горд Европеец
    Къде са антидемократичните нагласи? Ядрото от устойчивите противници на европейската интеграция в България се движи между 20% и 25% и е съсредоточено основно сред по-възрастното население, в малките градове, симпатизантите на "Възраждане", БСП, както и част от негласуващите. Май на теб ще ти се наложи да си обираш опиканите парцали и да отиваш в просташка пРоссия, а не да "пращаш" 80% от Българите да мият чинии на Запад ... На въпрос за предпочитаната система на държавно управление нагласите на българите са твърдо в полза на либералната демокрация, като 64% от запитаните предпочитат на живеят в страна със западен тип либерална демокрация. Ясен ли съм бе руслямски боклук !!! Аре стягай куфарите и чиба руска мършо от България, да еба майка ти проста русофилистична !
  • 1
    12
    Фък дъ РФ
    Истината за сектата "иZраждане" и за мършите - кЪстадин кЪсопишков и за боклук Алтънчо Изгледайте видеата: 1) https://www.youtube.com/watch?v=XBgl5jk1k0M (кЪстадин и плешивата "Златка") 2) https://www.youtube.com/watch?v=3l9lr1gGvZ8 3) https://www.youtube.com/watch?v=eKJVbP8TxmM
  • 1
    11
    Истината
    Къде са проевропейските нагласи? Ядрото от устойчивите привърженици на европейската интеграция в България се движи между 2% и 5% и е съсредоточено основно сред хомосексуалното население, в малките градове, симпатизантите на ДеБил-ПеПерастката фекална маса, както и част от негласуващите. Май на теб ще ти се наложи да си обираш опиканите парцали и да отиваш в лайяна УСрайна,да ти сера в устата куросмучеща,мърша воняща На въпрос за предпочитаната система на държавно управление нагласите на българите са твърдо против либералната демокрация, като 64% от запитаните не желаят живеят в страна със западен тип либерална демокрация. Ясен ли съм бе бесарабски куросмучещ пеперастки боклук !!! Аре стягай куфарите и чиба бесарабска мършо от България, да еба майка ти проста бесарабска да еба в гъза да еба и в устата да еба спинозна !
  • 1
    10
    До 6
    Стига писа едно и също бе,крастава бесарабска курво,да ти еба майката прокажена да ти еба в устата и после в гъза да еба! Няма нищо такова каквото си изсрал бе,бесарабски екскремент смрадлив,да ти сера в устата смрадлива куролапаща да ти сера! Стягай куфарите и се махай от България бе курво спинозна да ти еба майката триперлива да ти еба!
  • 1
    9
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин въпреки че съм смрадлив бесарабски циганин куросмук на име мартинчо исках да кажа следното: мръсната и продажна ДеБил-ПеПерастка измет на Простото и Ококореното оскверни българския национален флаг като го размята редом с гнусния бандеронацистки парцал! Затова и тази корумпирана измет трябва да бъде изрината и изхвърлена на бунището!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари