Подменени са 55 стоманобетонни панела на Дунав мост

1
Продължава ремонтът на Дунав мост при Русе
Продължава ремонтът на Дунав мост при Русе

Продължава ремонтът на Дунав мост при Русе

Основният ремонт на Дунав мост при Русе напредва успешно, след като бяха подменени общо 55 стоманобетонни панела. Това стана ясно от инспекцията на областния управител Драгомир Драганов, който посети мястото, за да провери хода на строително-ремонтните дейности. След проверката той се срещна с председателя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну. Двамата обсъдиха напредъка на ремонтните работи, както и въведената временна организация на движение в района на моста.

Според областния управител ремонтните дейности се извършват съобразно предвидения график. Текущо се замонолитват бетонните панели, като се осъществява свързването им помежду им и с металната конструкция на съоръжението. Вече е завършено фрезоването на асфалтовата настилка, демонтажът на мантинелите, пешеходните парапети, хидроизолацията и осветителните стълбове в първата отсечка, по която се работи. Тази част от моста, която в момента е под ремонт, е с дължина около 200 метра и се намира в лентата за вход в България.

С цел улесняване на работата по подмяната на стоманобетонните панели, тротоарната конзола в участъка е премахната. Паралелно с тези дейности се извършва и обновяване на антикорозионното покритие на металните греди на моста. Старото покритие се сваля чрез пясъкоструене, след което се нанася ново трипластно защитно покритие, което ще удължи живота на съоръжението.

Интензивен трафик по Дунав мост, контролът се осъществява от „Гранична полиция“

За безопасността на движението по време на ремонтните дейности се грижат служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“, които контролират трафика в района на моста. За последните 24 часа през съоръжението са преминали общо 2600 товарни автомобила в двете посоки. От тях 1236 са влезли в България, а 1364 са напуснали страната.

Освен товарните автомобили, трафикът на леки коли също остава интензивен, особено в посока Румъния. Шофьорите изчакват между 20 и 30 минути, за да преминат по моста през най-натоварените часове. В последните дни дневно през моста преминават между 7000 и 8500 леки автомобила, което допълнително натоварва трафика и изисква постоянен контрол и регулиране на движението.

Международна координация и сътрудничество

Важността на ремонта на Дунав мост изисква координация на усилията между българските и румънските власти. В срещата след инспекцията участваха първият секретар на Посолството на България в Румъния Огнян Илиев и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    до 7
    Мараба, Хасане! Стига си се правил на българин, делиормански идиот такъв!:) Беги да спиш, че утре ще изкарваш рано овцете на паша!
  • -3
    7
    Българин
    До всички русофилистични дебили-стягайте багажа, не ви искаме повече в България, гниди долни! Ето добра оферта за вас, харесващи руската свинщина: "Чужденци, които искат да се преместят в Русия, защото споделят руските ценности пред тези в собствените си страни, могат да кандидатстват за временно пребиваване, без да знаят руски език и история. Това се посочва в указ на президента Владимир Путин, публикуван в понеделник, съобщава "Интерфакс". Москва ще издаде списък от държави, чиято политика противоречи на традиционните руски духовни и морални ценности, които ще имат право да се възползват от привилегията. В указа Путин нарежда на администрацията си да приема кандидати, които искат да отидат в Русия като политически емигранти, без да предоставят документ, потвърждаващ "владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството на Руската федерация". "
  • -2
    6
    34тр34т34т34
    прави се за да може свините от нато терористичната организация да си прокарват военната техника за хохолската зона на име "ERROR 404 NOT FOUND" ще ни вкарат във война с Русия и Русия няма да ни жали
  • 1
    5
    Информация 0
    Важно е колко им остават.
  • 4
    4
    Плувец
    Тамън излязох от басейна дето Бенчо го прай в Парка. Мноо убав басейн да знайти. Сега отивам в разариома дет насяли коноп за градински метли.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари