Почина Юрий Коцев от АХАТ

0
Барабанистът бе неразделна част от групата цели 27 години
Барабанистът бе неразделна част от групата цели 27 години Снимка: Личен архив

Барабанистът бе неразделна част от групата цели 27 години

Музикалната общност в България е потопена в скръб след внезапната загуба на талантливия барабанист Юрий Коцев, дългогодишен член на легендарната рок група АХАТ. Тъжната вест бе оповестена от колегите му от бандата чрез кратко съобщение в социалните мрежи.

В емоционалното си обръщение към феновете, музикантите от АХАТ споделиха: "Скъпи приятели, Почина Юрий Коцев. Дългогодишен наш колега, приятел и основен член на АХАТ. Ще го помним като неделима част от всичко което постигнахме и преживяхме заедно през годините. Съболезнования на семейството и близките. Светъл път, Юрка!"

Юрий Коцев бе неразделна част от АХАТ в продължение на 27 години - от 1986 до 2013 година. През този период той остави своя неизличим отпечатък върху звученето на групата, участвайки в записите на всички техни албуми. Неговият принос към българската рок музика е неоспорим, а майсторството му зад барабаните вдъхновяваше поколения музиканти.

Загубата на Юрий Коцев е тежък удар не само за неговите близки и колеги, но и за цялата музикална сцена в страната. Неговият талант, професионализъм и отдаденост към музиката ще бъдат дълго помнени от всички, които са имали честта да работят с него или да се наслаждават на неговото изкуство.

В този труден момент, почитатели и колеги от музикалните среди изразяват своята скръб и отправят съболезнования към семейството и приятелите на Юрий Коцев. Неговото наследство ще продължи да живее чрез музиката, която е създал, и спомените, които е оставил в сърцата на всички, които са го познавали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари