Почина авторът на песента "Му Heart Will Go On"

1
Уил Дженингс е създал текста на музикалния хит, който звучи във филма "Титаник"
Уил Дженингс е създал текста на музикалния хит, който звучи във филма "Титаник" Видео: You Tube / Селин Дион

Уил Дженингс е създал текста на музикалния хит, който звучи във филма "Титаник"

Уил Дженингс, емблематичният текстописец зад легендарната песен My Heart Will Go On от филма "Титаник" (1997 г.), почина на 80-годишна възраст. Новината бе съобщена от електронното издание на "Варайъти", като бе потвърдена от представител на твореца.

Макар причината за смъртта на Дженингс да не е официално оповестена, е известно, че той е страдал от продължително заболяване. Скръбното събитие е настъпило на 6 септември.

Дженингс оставя незаличима следа в света на киното и музиката със своите песни. Заедно с My Heart Will Go On, изпълнена от Селин Дион и станала символ на "Титаник", той печели и две награди "Оскар". Втората от тях е за песента от филма "Офицер и джентълмен" (1982 г.), изпълнена от Джо Кокър и Дженифър Уорнс. Творбата му Tears in Heaven, написана в сътрудничество с Ерик Клептън за филма „Бяла омая“ (1991 г.), му носи не само "Златен глобус" за най-добра оригинална песен, но и "Грами" за запис и песен на годината.

През годините Дженингс е носител на три награди "Грами" и е сътрудничил с някои от най-големите звезди на световната сцена като Уитни Хюстън, Марая Кери, Стив Уинуд и Бари Манилоу, отбелязва "Варайъти".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари