Рок легендите оживяват в Русе: „Кикимора“ и Държавна опера - Русе със специален концерт

9
Opera - Symphony - Rock концерт-спектакъл ще поднесе велики хитове на легендарни рок групи
Opera - Symphony - Rock концерт-спектакъл ще поднесе велики хитове на легендарни рок групи Снимка: Facebook

Opera - Symphony - Rock концерт-спектакъл ще поднесе велики хитове на легендарни рок групи

На 28 юли, неделя, от 20:30 часа рок-група „Кикимора“, заедно със солисти, хор и оркестър на Държавна опера - Русе, водени от маестро Димитър Косев, ще представят спектакъла They say rock is dead? Този риторичен въпрос ще поведе русенци и гостите на града в един невероятен Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл.

Концертът ще бъде своеобразен парад на рок химните на всички времена, изпълнени от голям състав и със симфонични аранжименти, създадени специално за случая. Основателят и ръководител на рок група „КикимораНиколо Коцев споделя: „Русе категорично е градът извън София, в който сме свирили най-много! Русе е дал толкова ярки музиканти на България, че никога не бих го нарекъл провинция. Славата му на културна столица на България и до днес слага своя отпечатък върху манталитета на хората там. На всичко отгоре в Русе публиката много ни обича. При вас се чувстваме у дома! Това ни мотивира още повече да даваме най-доброто от себе си.“

Коцев продължава, подчертавайки значимостта на Русе за групата: „С работата си по операта „Нострадамус“, чиято световна премиера беше в Русе, ние живяхме цял месец там. Така че без съмнение градът ви има притегателна сила за нас като втори дом.“ Той изразява и вълнението си за предстоящия концерт: „Това, което сме подготвили за русенската публика на 28 юли е един спектакъл, бих го нарекъл бисер, който трябва да чуят не само русенци! Концерт, включващ най-ярките песни, на най-ярките групи от миналия век! Подбран е доста шарен репертоар, чиято цел е ревниво да запазим силата, романтизма и могъществото на Рок музиката!“

На сцената ще звучат велики хитове на легендарните групи Led Zeppelin, Van Halen, AC/DC, Guns’ and Roses, Chicago, Foreigner, Queen, Rainbow, Uriah Heep, Bon Jovi и други. Коцев отбелязва: „В нашата клета държава много рядко се чува такъв огромен състав, включващ оркестър и хор. Много от песните в оригиналния си вид нямат включен хор, като специално за този спектакъл съм аранжирал хорови партии. Казвам го с цел да подчертая мащаба и специалността на това, което ще се случи.“

Той допълва, че дори в Западна Европа такъв спектакъл би бил прецедент, и предупреждава: „Ако някой изпусне такова събитие, вината си е негова!“ Коцев изразява радостта си отново да работи с изключителните професионалисти от творческия състав на Русенската опера и няма търпение за новата среща както с тях, така и с взискателната русенска публика.

Русенци и гостите на града могат да очакват една незабравима вечер, изпълнена с емоции и музикални шедьоври, които ще оживеят благодарение на таланта и професионализма на „Кикимора“ и Държавна опера - Русе. Този концерт обещава да бъде едно от най-значимите музикални събития за годината, което не бива да бъде пропуснато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари