Пламен Дойнов: Всички части на НБУ ще бъдат проверени след инцидента

0
Сградата е преминала технически преглед, но ръководството иска да осигури пълна безопасност
Сградата е преминала технически преглед, но ръководството иска да осигури пълна безопасност Снимка: БГНЕС

Сградата е преминала технически преглед, но ръководството иска да осигури пълна безопасност

След инцидент в Нов български университет, при който пострада работник по време на ремонтни дейности, ръководството на висшето учебно заведение обяви мащабна проверка на всички части на сградата. Тази мярка бе предприета след инцидент, който се случи в аулата на университета – пространство, което се намира встрани от основната сграда. Инцидентът предизвика загриженост за безопасността и наложи допълнителни инспекции, въпреки че преди година сградата е преминала технически преглед.

Ректорът на университета, Пламен Дойнов, изрази увереност, че сградата на университета е сигурна, но въпреки това подчерта, че ръководството иска да изпрати ясно послание към обществото и академичната общност. В интервю за "Хоризонт", той заяви, че допълнителните проверки ще бъдат направени заради сигурността на всички в университета.

„За да бъдем сигурни, за да излъчим едно много ясно послание въобще към обществото, че наистина нашето пространство е сигурно, затова ще направим ново усилие,“ сподели Дойнов. Той добави, че крилото, в което се е случил инцидентът, вече е изцяло отцепено и обезопасено, с цел предотвратяване на други потенциални инциденти.

Инцидентът с пострадалия работник създаде сериозен ангажимент от страна на ръководството на университета за гарантиране на безопасността на всички студенти, преподаватели и служители. Според ръководството, всички мерки са взети за минимизиране на рисковете в бъдеще, като основната цел е да се гарантира, че всяка част от сградата ще бъде безопасна и сигурна за използване.

Техническият преглед на сградата, направен преди година, е бил с отлични резултати, но ръководството на НБУ иска да се увери, че всички стандарти за безопасност са изпълнени и че няма да възникнат нови проблеми.

Мерките, които се предприемат в момента, включват както инспекция на строителните елементи, така и допълнително обезопасяване на рискови зони. Тези действия са насочени към осигуряване на максимална безопасност за всички, които посещават и работят в сградата на университета.

Пламен Дойнов подчерта, че основната грижа на ръководството на университета е безопасността на студентите и персонала, и че всички необходими мерки ще бъдат взети за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    След дъжд качулка
    И все пак сте длъжни да проверите след гафа с ремонта.В Аулите се събират много хора, г-н ректор. Какво като е в странична сграда..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари