Петьо Цеков: Политиците покриват една криза с нова криза

0
Калин Стоянов като личност не е важен, каза журналистът
Калин Стоянов като личност не е важен, каза журналистът

Калин Стоянов като личност не е важен, каза журналистът

Политическите кризи са постоянна част от действията на политиците, смята зам.-главният редактор на вестник „Сега“ Петьо Цеков. Той коментира абсурдната политическа ситуация, породена от отказа на президента Румен Радев да подпише указа за служебен кабинет, ръководен от Горица Кожарева. Причината за отказа на президента е присъствието на вътрешния министър Калин Стоянов в списъка с предложените имена.

Цеков споделя, че призивите политиците да се съберат и да се споразумеят за „прозрачна и справедлива процедура“ за избор на нови фигури за важни държавни позиции като Сметната палата или омбудсмана звучат добре на думи. Но според него реалността е далеч по-сложна и страната не може да продължава да се намира в състояние на политическа безтегловност. Цеков отбелязва, че този вид несигурност в политиката вреди на обществото и институциите.

На въпроса дали Димитър Главчев е най-подходящият избор за възстановяване на поне временна стабилност, Цеков посочва, че това е най-бързото и лесно решение за излизане от кризата.

Калин Стоянов, според журналиста, е само поредната пешка в политическите игри, използван от опонентите за техни цели. Цеков изрази мнението, че Стоянов може да се върне към ръководенето на районното управление в Приморско или да се насочи към депутатска кариера, но личността му не е от значение. „Важно е, че той е министър на вътрешните работи“, подчерта Цеков.

"Този дебат осветли една истина, която всичкия знаят - МВР има изключително голямо отношение при възпиране на някои черни практики в изборния процес. МВР е чук, то е бухалка, която се стоварва там, където трябва да се стовари. То може да си затвори очите, а може и да спре процеси, свързани с купуването на гласове. И именно за това то е ценно. Ако не е този Калин Стоянов, сигурно ще е друг Калин Стоянов, при когото също ще има съмнение за отношението му към изборния процес", смята Цеков.

Журналистът допълни, че оттеглянето на подкрепата на Бойко Борисов за Калин Стоянов е показателно за осъзнаването от страна на лидера на ГЕРБ, че свързването с вътрешния министър би могло да навреди на политическия му имидж в навечерието на избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари