Пенчо Милков участва в бизнес закуска с президента Румен Радев

0
Посланиците на България и Румъния се включиха в бизнес закуската
Посланиците на България и Румъния се включиха в бизнес закуската Снимка: Община Русе

Посланиците на България и Румъния се включиха в бизнес закуската

Пенчо Милков, кмет на град Русе, взе участие в бизнес закуска, организирана от Българо-румънската търговска камара. Събитието се проведе в присъствието на президента Румен Радев, посланици и търговски съветници. Основните теми на дискусията включваха енергийната свързаност между България и Румъния, транспортните връзки, туризма и членството в Шенгенското пространство.

Сред официалните гости на срещата бяха Нейно Превъзходителство Бръндуша Предеску, посланик на Румъния в България, и Негово Превъзходителство Радко Влайков, посланик на Република България в Румъния. Кметът Милков имаше възможност за лични разговори с двамата дипломати по време на събитието.

Президентът Радев постави акцент върху проблема с ограничената свързаност през река Дунав, определяйки го като основна пречка пред развитието на двустранното сътрудничество. Той подчерта необходимостта от изграждане на втори мост на река Дунав при Русе-Гюргево като приоритетен проект. Държавният глава обърна внимание и на все още нефункциониращата фериботна линия Русе - Гюргево, която би могла да облекчи трансграничните превози.

В бизнес закуската взеха участие и търговските съветници на България, Румъния, Турция и Австрия, което подчертава важността на международното сътрудничество за региона.

Тази среща е поредното доказателство за стратегическото значение на град Русе като важен транспортен и икономически център на България, свързващ страната със съседна Румъния и останалата част от Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Граждани
    Барабар Петко с мъжете!!! Градът е като след война и на всякъде дупки мръсотия, но той да не остане назад😎
  • 2
    1
    твойто име
    Пенчо да не си приял на бизнес закуската?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари