Пенчо Милков: Русенските огнеборци са символ на храброст и непоколебимост

1

Русе отбеляза Деня на пожарникаря

В навечерието на професионалния празник на българските пожарникари, който традиционно се чества на 14 септември, градоначалникът на Русе Пенчо Милков взе участие в официалната церемония, организирана пред сградата на Първа районна служба за пожарна безопасност и защита на населението в крайдунавския град.

Събитието, проведено на 13 септември 2023 година, събра ръководството на службата, представители на местната администрация и граждани, които отдадоха почит на загиналите при изпълнение на дълга си пожарникари. Пред паметника, издигнат в тяхна чест, бяха положени венци и цветя.

В своето обръщение към огнеборците кметът Пенчо Милков подчерта ключовата роля, която те играят в обществото: "Вие сте символ на храброст и непоколебимост – истински стожери на сигурността и спокойствието в нашето общество. В най-критичните ситуации вие заставате на предната линия без колебание, за да защитавате живота и имуществото на нашите съграждани", заяви градоначалникът. Той акцентира върху непоколебимата отдаденост на пожарникарите към професията им, която изисква постоянна готовност и кураж.

Кулминацията на тържеството бе отличаването на 56 служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе за проявен професионализъм при изпълнение на служебните им задължения. Това признание подчерта високата оценка на обществото за неуморната работа на пожарникарите в защита на гражданите и тяхното имущество.

Церемонията в Русе е част от националните чествания на Деня на пожарникаря, който се отбелязва в цялата страна като израз на признателност към смелите мъже и жени, посветили живота си на опазването на обществената сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Е и
    А кой е символ на некадърност?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари