Пеевски предостави на МВР, прокуратурата и ДАНС записите с реплики "кеш в торби" и "президентът с кеша"

0
Сигналът цели да установи автентичността на материалите и да открие дали има извършени престъпления
Сигналът цели да установи автентичността на материалите и да открие дали има извършени престъпления Снимка: ДПС

Сигналът цели да установи автентичността на материалите и да открие дали има извършени престъпления

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) и на парламентарната група на партията, Делян Пеевски изпрати записи на Министерството на вътрешните работи (МВР), Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и прокуратурата. Записите съдържат притеснителни реплики като "неофициален кеш", "кеш в торби", "президентът с кеша" и споменават незаконно финансиране на избори и овладяване на парични потоци. Материалите бяха разпространени от медии и социални мрежи, включително и от фейсбук страницата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) през месец май.

Искане за разследване

В своя сигнал Пеевски настоява компетентните органи да проверят автентичността на записите и да установят конкретните лица, участници в разговорите. Той подчертава необходимостта от задълбочено разследване, ако се установи, че записите са истински, с цел да се установи дали има извършени престъпления. Това е от особено значение за запазването на доверието на гражданите в законите и институциите в България.

Пеевски изразява своето възмущение от факта, че "подобни шумни, публични скандални разкрития" не са обект на разследване в една европейска държава. Той отбелязва, че липсата на действия от страна на прокуратурата и другите компетентни органи изпраща лош сигнал за състоянието на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Това е особено важно в контекста на евроатлантическите партньорства на страната.

Публичен коментар и действия

Пеевски обяви пред журналисти, че възнамерява да внесе записите в прокуратурата, като използва публично достъпната информация от медиите. Той подчертава, че "тези записи трябва да бъдат разследвани", и зададе въпроса защо досега не е предприето разследване. Той също така заяви, че обажданията, в които са споменати имената на Кирил Петков, Асен Василев и други лица, трябва да бъдат обект на внимание от страна на властите.

Въпроси без отговори

Тази инициатива на Делян Пеевски повдига множество въпроси относно начина, по който се справят институциите с подобни обвинения. Независимо от това, дали записите се окажат истински или не, техният анализ и последващи действия могат да имат сериозни последици за политическия и социален климат в страната.

Прокуратурата, МВР и ДАНС са изправени пред предизвикателството да демонстрират прозрачност и справедливост в своята работа, като разследват всички аспекти на този случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Точен
    Имаш предвид себиси и други от герп примерно за торби и чували с пари а за златни кюлчета и КТБ ли ...
  • 2
    3
    Учуден до Димитров
    Икзлючително съм учуден от подобно ДеБилно разсъждаване - в случая значение има дали записите са автентични и ако са,защо прокуратурата не се е самосезирала и не е открила производство срещу ДеБил-ПеПерастите,за които много добре знаем каква корумпирана и крадлива шайка са.Нека прокуратурата разследва всички сигнали,кой ги подава няма никакво значение.
  • 15
    2
    Димитров
    Стана навик на този който е осран до ушите,да крещи из коридорите на нс,че миризмата идва от друго място,от друг "заден" източник. Всекидневните брътвежи на този субект,имат вече значението на думите изречени от републиканският "любовник",Митьо Пищова.И уличните кучета знаят кой е този индивид,така че ние хората сме улеснени.
  • 13
    1
    Когато ти и такива
    като тебе се махнат, доверието ще се възвърне.Едни и същи мутри омърсени сте , очистване няма.И още нещо, с какво право шпионираш хората , в ролята на какъв.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари