БОЕЦ: Прокуратурата разследва Калин Стоянов за корупция и злоупотреба с власт

22
В ДАНС е образувана проверка по данни срещу вътрешният министър и свързани с него лица от криминалния контингент
В ДАНС е образувана проверка по данни срещу вътрешният министър и свързани с него лица от криминалния контингент Снимка: МВР

В ДАНС е образувана проверка по данни срещу вътрешният министър и свързани с него лица от криминалния контингент

Прокуратурата започна разследване по сигнал за корупция и злоупотреба с власт срещу министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Според информацията, предоставена от организацията БОЕЦ, Софийска градска прокуратура е образувала преписка № 16548/24г. по този случай.

На 24 юли 2024 година източници на БОЕЦ в прокуратурата съобщиха, че във Върховната касационна прокуратура е получен сигнал, съдържащ данни за тежки престъпления, включително такива срещу правосъдието. Сигналът разкрива дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотрафик, кражби на скъпи автомобили, данъчни измами и рекет. Твърди се, че министър Калин Стоянов е част от тази група, като има роднинска връзка с двама от извършителите и е осигурявал институционален чадър над тях, за което е получавал "благодарност".

Сигналът посочва конкретни служители на МВР, ДАНС и местната власт - Община Созопол, които също са замесени в престъпната дейност. Според източници, братята Антон и Александър Стоянови, които са братовчеди на министър Калин Стоянов, са защитавани и недосегаеми благодарение на него. Източник от Столична дирекция на вътрешните работи потвърди, че Александър Стоянов е обявен за държавно издирване, но до момента без резултат, което потвърждава информацията в сигнала.

През последните дни Калин Стоянов е изключително активен, като ежедневно обикаля телевизионните студия в опит да потуши напрежението и да прикрие своята вина за неадекватните действия на МВР при пожарите, обхванали страната през последната седмица. Лошата организация и грешките доведоха до изгарянето на десетки къщи в село Воден и загубата на стотици домашни животни и цели ферми. В този контекст, депутатът Делян Пеевски публично защити своя протеже Калин Стоянов.

Миналата година, след бруталното полицейско насилие по време на протестите срещу Българския футболен съюз, Пеевски и Бойко Борисов отново категорично защитиха Стоянов. Сега остава да видим дали журналистите от "националните телевизии" - НОВА, БТВ и БНТ, ще зададат на Калин Стоянов въпросите на БОЕЦ за сигнала срещу него за корупция и престъпления срещу правосъдието, или той ще избере да се покрие докато отмине бурята.

По информация на БОЕЦ и в ДАНС е образувана проверка по данни срещу Калин Стоянов и свързани с него лица от криминалния контингент. Не е ясно дали проверката е по същия сигнал или по друго производство. Видно е обаче, че както в ДАНС, така и в прокуратурата, цари мълчание. Обяснението е, че както Пламен Тончев, така и Борислав Сарафов са на пряко подчинение на Пеевски, а Калин Стоянов също е негов кадър. Така слугите на мафията взаимно се защитават и осигуряват защитата на своите господари.

"Ще ви информираме за развитието и действията на институциите по този сигнал. Сега Сарафов – слугата на Пеевски трябва да разследва Калин Стоянов – другият слуга на Пеевски. Ще следим и за реакцията на политическите партии. Към момента всички са се снишили. Дори и тези, които уж искат оставката на министъра на вътрешните работи.", пишат от Гражданското движение

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    20
    До Нрб
    Не е важно кой е подал сигнала и какъв е голям или малък, а е важен сигнала дали е истински. Защото в нормални държави само при съмнения за нещо подобно хората министри сами си подават оставката, а тук до последно се натискат и стоят.
  • 6
    19
    До Коко
    Ами да ти кажа не са повече мутрите на заплата пи оня от Дубай , отколкото тия при баш мутрата Бойко от Банкя. Ти при него ли бачкаш?!
  • 5
    18
    Koko
    Май доста хора са на заплата при мутрата от дубай ?!
  • 15
    17
    Гуци
    Куверта е свиня с тиква по стааааара турска рецепта . Готвач Ахмед Доган.
  • -12
    16
    Нрб
    Боец са жалки смешници , изпълняващи платени поръчки . Много са малки и жалки и не заслужават внимание, само смях и отвращение
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари