Печатите за СИК пристигнаха в Русе

1

Печатите ще бъдат съхранявани под денонощна полицейска охрана до разпределянето им към общините

Днес, при засилени мерки за сигурност, в Русе бяха доставени печатите за секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Общо 390 печата бяха приети от служителите на Областната администрация в града, където те ще бъдат съхранявани под денонощна полицейска охрана до разпределянето им към общините в региона.

От Районната избирателна комисия и Областната администрация поясняват, че печатите са от съществено значение за законното провеждане на изборния процес, тъй като всеки документ и протокол на изборните комисии трябва да бъде официално удостоверен с такъв печат. От наличните 390 печата, 370 са предназначени за постоянните секционни избирателни комисии, а останалите 20 за подвижните секции. Макар в момента да са формирани 326 секции в областта, наличието на 64 допълнителни печата е гаранция срещу евентуални повреди или нужда от резерви.

Всеки печат има уникален идентификационен номер и ще бъде раздаван на секциите с протокол. В изборния ден всяка комисия ще отбележи печата, който ще използва, на произволно място, като по този начин го направи уникален за съответния изборен процес.

Очаква се до средата на следващата седмица да пристигнат и останалите изборни материали, включително бюлетините и машините за гласуване. Според думите на Драганов, отговорник за изборната организация, всички необходими мерки са взети, за да се осигури честното и прозрачно протичане на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари