Павела Митова: Данъците по-скоро трябва да се намалят

1
ИТН настоява за преразглеждане на енергийната политика и финансовата стратегия
ИТН настоява за преразглеждане на енергийната политика и финансовата стратегия Видео: NOVA

ИТН настоява за преразглеждане на енергийната политика и финансовата стратегия

Павела Митова, водач на листата на ИТН в 23-и район в София и в Благоевград, изрази критично отношение към настоящата енергийна политика и финансово управление на страната по време на участието си в предаването „Офанзива с Любомир Огнянов".

Забавяне в усвояването на средства по Плана за възстановяване и устойчивост

Митова подчерта сериозното изоставане в усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ): "Ние сме усвоили 6% от парите по ПВУ за 3 години. Ако си въобразяваме, че за следващата 1 година ще успеем да усвоим 94%, се лъжем."

Критики към енергийната политика

Представителят на ИТН изрази несъгласие с параметрите, заложени в енергийния сектор на ПВУ, аргументирайки се с това, че България вече е преизпълнила изискванията по Зелената сделка. Тя се противопостави на идеята за изваждане на „Булгартрансгаз" и Електроенергийния системен оператор (ЕСО) от Българския енергиен холдинг, предупреждавайки за потенциална дестабилизация на енергийната система.

Призив за плавен и справедлив преход

"Преходът трябва да е плавен и справедлив за целия енергиен сектор. Към момента не е нито плавен, нито справедлив," заяви Митова, като подчерта необходимостта от инвестиции в нови технологии и запазване на съществуващите базови мощности.

Подкрепа за ядрената енергетика

ИТН изразява подкрепа за развитието на ядрената енергетика в България, включително за изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „Козлодуй". "Ядрената енергетика ще ни спаси от крах," категорична бе Митова.

Финансови предизвикателства и предложения

Относно очаквания бюджетен дефицит, Митова сподели опасенията на финансовия министър и предложи конкретни мерки:

  • Намаляване на плоския данък до 9% за повишаване на събираемостта
  • Стремеж към нулев дефицит за 2025 година и финансови излишъци в следващите години
  • Реформа в администрацията с 20% съкращение, започвайки от незаетите щатни бройки
  • Концесиониране на големи инвестиционни проекти

"Трябва да се направи реформа в администрацията и съкращение с 20% от администрацията, като се започне с незаетите щатни бройки. Големите инвестиции трябва да бъдат дадени на концесия, за да може в период от 4 години едно управление да спести приблизително 30 милиарда," поясни Митова.

Позиция относно данъчната политика

Митова категорично се противопостави на идеята за увеличаване на данъците, настоявайки вместо това за тяхното намаляване с цел стимулиране на икономиката и повишаване на събираемостта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Павела Василева Митова е български политик от „Има такъв народ“. Народен представител в XLVI и XLIX народно събрание. Неин бивш съпруг е италианският депутат Николо Инвидиa от парламентарната група на Движение „5 звезди“. Уикипедия Роденa: 28 януари 1991 г. (възраст 33 години), София Образование: Католически университет на свещеното сърце · Вижте още Партия: Има такъв народ Пост: Народна представителка в Народното събрание на Република България от 2023 г. Предишен пост: Народна представителка в Народното събрание на Република България (2021 г.–2021 г.) ... Очевидно не е работила и един ден, но пък е усвоила демагогията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари