Павел Тодоров - таксиметровият шофьор, осуетил телефонна измама за 13 000 лева

1
Разказ на потърпевшите и техният спасител
Разказ на потърпевшите и техният спасител

Разказ на потърпевшите и техният спасител

Таксиметров шофьор от Монтана осуети телефонна измама за 13 000 лева.

В община Монтана бе предотвратена поредна телефонна измама благодарение на бдителността и честността на местен таксиметров шофьор. Възрастно семейство от село Липен за малко да стане жертва на добре познатата схема "ало измамници", но благодарение на намесата на шофьора Павел Тодоров, парите им бяха спасени.

Историята започва, когато Анна Младенова и съпругът ѝ получават обаждане от непознат, който ги уведомява за несъществуващ дълг към енергийно дружество. Първоначално сумата е 700 лева, но бързо нараства до 7000 лева, придружена със заплахи за физическа разправа.

"Обажда ми се един мъж и ми казва: Не са 700 лева, а 7000. Попитах го, какво говори, как така 7000? И той ми каза: Ако за 20 минути не ги събереш, ще изпратим десет брадясали момчета да им дадете парите", споделя Анна Младенова, предаде NOVA.

Измамниците успяват да заблудят жертвите си, представяйки се за служители на "Криминална полиция". Те убеждават семейството, че в района се извършва полицейска операция за залавяне на престъпници и че трябва да съдействат, като предадат спестяванията си.

"Ще ги хванем, пуснали сме 20 души цивилни полицаи, за да не разберат онези, че сме полицаи. А ти колко пари имаш?", цитира думите на мнимия полицай Анна Младенова.

Подведена от убедителния тон, жената разкрива, че разполага с 12 700 лева и получава инструкции да ги постави в чанта, която да предаде на "доверено лице".

Тук на сцената се появява таксиметровият шофьор Павел Тодоров. Той получава обаждане от чуждестранен номер с молба да превози "важни документи". Пристигайки на адреса, Павел взема пакета от възрастната жена и потегля към Монтана.

"Дадоха ми адрес, отидох и видях възрастна жена да излиза с една пазарска чанта, направена като пакет. Даде ми я и аз потеглих към Монтана. Те казаха, че допълнително ще ми дадат напътствия накъде да карам пратката", разказва Павел Тодоров.

По време на пътуването обаче, опитният шофьор започва да подозира, че нещо не е наред. Воден от интуицията си, той решава да провери съдържанието на пакета.

"Реших да отворя пазарската чанта и вътре видях една кутия за храна с пощенски пликове. До тях имаше оставен плик с банкноти. Реших, че това са телефонни измамници", споделя Павел.

Осъзнавайки ситуацията, Павел незабавно взема решение да върне парите на собствениците им. Той се връща в село Липен и лично предава сумата на семейството, спасявайки ги от значителна финансова загуба.

Тази история е поредното доказателство за опасността от телефонните измами, особено за по-възрастното население. Тя също така подчертава важността на гражданската бдителност и честност в борбата с престъпността.

Полицията в Монтана продължава разследването на случая, като призовава гражданите да бъдат особено внимателни при получаване на подозрителни обаждания и да не предоставят лична информация или пари на непознати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари