Жертви на „ало“ измама си върнаха отнетите им пари

1
Таксиметров шофьор промени съдбата на измамени пенсионери
Таксиметров шофьор промени съдбата на измамени пенсионери

Таксиметров шофьор промени съдбата на измамени пенсионери

Анна и Борис Младенови от село Липен, област Монтана, преживяха истински кошмар, след като станаха жертва на телефонна измама. Възрастната двойка бе подложена на часове психологически тормоз от измамници, използващи румънски телефонни номера. Престъпниците първоначално се представили за служители на електроразпределително дружество, твърдейки, че семейството има неизплатени задължения за ток.

В последвалите обаждания измамниците сменили тактиката, като един от тях се представил за криминален инспектор. Използвайки заплахи и натиск, те успели да убедят уплашените възрастни хора да предадат значителна сума пари - 12 700 лева, съобщава bTV.

Анна Младенова сподели пред журналисти: "Каза - ако не ни дадете тези пари, ние ще пратим десет мъже – брадясали. Старецът ще го направим на кайма, а теб ще те пребием."

Измамниците уговорили семейство Младенови да предадат парите на таксиметров шофьор, който щял да чака на предварително уговорен адрес. Шофьорът, Павел Тодоров, бил информиран, че трябва да вземе пратка с документи.

Тук историята взема неочакван обрат. Павел Тодоров, движейки се към Монтана, започнал да изпитва съмнения относно съдържанието на пратката. Воден от интуицията си, той решил да провери торбата и открил в нея значителна сума пари.

Вместо да продължи по първоначалния план, Тодоров взел решение, което променило съдбата на семейство Младенови. Той обърнал колата си и се върнал в село Липен, за да върне парите на законните им собственици.

"Сигурно има и такива хора, които не биха ги върнали, но аз не бих могъл да заспя довечера, като знам, че съм ощетил тези хора от пенсията, от залъка им да ги лиша", сподели Павел Тодоров, демонстрирайки висока гражданска отговорност и морал.

Благодарение на съвестните действия на таксиметровия шофьор, Анна и Борис Младенови получиха обратно своите 12 700 лева - сума, която за много пенсионери представлява спестяванията на цял живот.

В момента органите на реда работят усилено по случая. Полицията и прокуратурата са обединили усилията си, за да разкрият самоличността на измамниците и да ги изправят пред правосъдието.

Т

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Spermaman
    С добро сърце, ама с малко акъл. Да беше отишъл в полицията, да им направят кур капан на мангалите. Можеше и да звънне на футболните агитки. Та пак щеше да има кайма, ама циганска!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари