Павел Дуров - спасител на свободата или съучастник в престъпления?

2
Френски власти разследват собственикa на Telegram за пране на пари и трафик на наркотици
Френски власти разследват собственикa на Telegram за пране на пари и трафик на наркотици

Френски власти разследват собственикa на Telegram за пране на пари и трафик на наркотици

Собственикът на Telegram, Павел Дуров, се оказа в центъра на френско разследване, което го свързва с престъпления като пране на пари, трафик на наркотици и разпространение на педофилско съдържание чрез криптираната му платформа. Този руски предприемач, който рядко дава интервюта, управлява една от най-популярните приложения за съобщения в света.

Роден на 10 октомври 1984 г. в Ленинград (днешен Санкт Петербург), Дуров прекарва голяма част от детството си в Италия, където работи баща му. През 2006 г. завършва филология в Санктпетербургския държавен университет и същата година създава социалната мрежа „ВКонтакте“, вдъхновена от Facebook.

Въпреки успеха си, Павел Дуров започва да се сблъсква със сериозни проблеми. Въпреки че твърди, че е противник на режима на Владимир Путин, през 2011 г. руските власти го принуждават да блокира определени страници във „ВКонтакте“, които се противопоставят на изборните резултати. След отказа му, срещу него са започнати разследвания и обиски.

През 2013 г. той получава гражданство на островната държава Сейнт Китс и Невис, а година по-късно напуска Русия. През 2014 г. Дуров шеговито подава оставка като директор на „ВКонтакте“, но това довежда до окончателното му напускане на компанията. Той продава акциите си за 300 милиона долара и заедно с брат си създава приложението Telegram в отговор на натиска от страна на Кремъл.

Приложението, което предлага криптирани съобщения от край до край, бързо набира популярност, а Дуров става символ на съпротива срещу властта. „Предпочитам да бъда свободен, отколкото да изпълнявам нечии заповеди“, казва той в интервю пред Тъкър Карлсън.

Въпреки че Telegram твърди, че никога няма да разкрие информация за своите потребители, властите в няколко страни отбелязват, че платформата се използва за нелегални дейности. Липсата на модериране и контрол води до обвинения срещу Дуров в съучастие в тези престъпления. Френските власти дори издават заповед за ареста му.

Въпреки тези проблеми, Дуров продължава да се развива. През 2021 г. той става френски гражданин и променя името си на Пол дю Рув. Той се гордее със своето богатство, оценено на 15 милиарда долара, и твърди, че води аскетичен начин на живот, без алкохол, месо или лекарства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    4 до 6
    Аз съм бесарабски гей какъвто си и ти нали ? Бях известно време гадже с един УСраински рокер,само там има хем рокери,хем педали.Киевското нашмъркано джудже поощрява хомосексуализма в УСрайна за да се чувстват хората евроГейци,нищо че са обикновени пръдливи хохли
  • -4
    6
    До четвърти
    Абе ако е само той е гей, с мед да ги нахраниш. По принцип сред рокерите това е доста разпространено. Само нашите копейкаджии мислят, че това е чуждо в Блатная, ама ето фактите говорят друго. Че това даже се е поощряма от Путлер. Никой не може да ме убеди че джуджето диктатор не знае за този факт
  • -1
    5
    Учуден
    Не съм учуден,че смрадливият,вонящ на контейнер,бесарабски ПеПераст отново ми използва името за да сере тъпотиите си.Нека все пак да видим мръсното говедо какво по точно се е опитало да измучи: Бриджит Макрон се оказа мъж Изненада! Изтекоха архивни снимки Бриджит Макрон, еталон на макароновото движение се оказа мъж. За това качество ни осведоми немска фотографка. В мрежата се разпространиха архивни снимки на фотографката Петра Гал, която се издигна чрез снимките си за френската пеперастка субултура. Снимките „взривиха” интернет, защото разгърнаха неизвестни страници от историята на любими евроГейски представители. Снимките от периода на Перестройката са запечатали дядо Бриджит и бащата на куролап зеленски, който се оказва, че са били известна гей двойка. Те са били официални представители на гей малцинството. Двойката била доказателство че във Франция и в УСраинска ССР има „както при другите” – има дори и гей двойки."
  • 0
    4
    Учуден
    До 2 "Главатарят на "Нощните вълци" се оказа гей. Изненада! Изтекоха архивни снимки Кремлинският байкър Хирург, еталон на патриотично движение се оказа обикновен гей. За това качество ни осведоми немска фотографка. В мрежата се разпространиха архивни снимки на фотографката Петра Гал, която се издигна чрез снимките си за съветската субкултура. Снимките „взривиха” интернет, защото разгърнаха неизвестни страници от историята на любими кремлински представители. Снимките от периода на Перестройката са запечатали Александър „Хирург” Залдостанов и Кирил Фролов, който се оказва, че са били известна гей двойка. Те са били официални представители на гей малцинството. Двойката била доказателство за пред Запада, че и в Русия има „както при другите” – има дори и гей двойки."
  • 2
    3
    Мнение
    Едни от нямане на пари оглупяват ,а други от имане се самозабравят и до преди малко споменатите се докарват.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари