Папа Франциск призова за уважение към миротворците на ООН в Ливан

1
Войната е илюзия, заяви Светият отец
Войната е илюзия, заяви Светият отец Снимка: БТА

Войната е илюзия, заяви Светият отец

Папа Франциск отправи призив за „незабавно прекратяване на огъня“ в Близкия изток, като подчерта важността от защита на миротворците на ООН, които са на място в Ливан, съобщи БНР. Изявлението на Светия отец идва след многократни инциденти, при които мироопазващите сили на ООН са били подложени на обстрел по време на сблъсъци между израелските сили и „Хизбула“ в региона.

Мироопазващата мисия на ООН, ЮНИФИЛ, алармира, че позициите ѝ в ливанския град Накура, където се намира нейният щаб, многократно са били атакувани. В резултат на тези нападения най-малко петима миротворци са били ранени.

Близък съм до всички засегнати хора, Палестина, Израел, Ливан, където моля миротворците на ООН да бъдат уважавани“, заяви Папа Франциск по време на молитвата Ангел Господен във Ватикана, цитирайки нуждата от дипломатически решения.

Призив за мир в региона

Папа Франциск отправи своя апел за прекратяване на военните действия, отбелязвайки, че продължаващото насилие води единствено до „ненужно страдание“. Той подчерта, че военните конфликти никога няма да доведат до траен мир и стабилност: „Моля, спрете. Войната е илюзия. Тя никога няма да донесе мир или сигурност. Тя е поражение за всички.“

Международната общност все още не е постигнала успех в опитите за прекратяване на сраженията както в Ливан, така и в Ивицата Газа, а засегнатите региони продължават да страдат от нестабилността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари