Падат ли визите за българи в САЩ?

1
Посолството на САЩ потвърди подкрепата си за включването на България в безвизовата програма
Посолството на САЩ потвърди подкрепата си за включването на България в безвизовата програма Снимка: МВнР

Посолството на САЩ потвърди подкрепата си за включването на България в безвизовата програма

Днес се състоя важна среща между министъра на външните работи на България Иван Кондов и извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати (САЩ) в България Кенет Мертен. Основна тема на разговора беше включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ.

Министър Кондов подчерта стратегическото значение на този въпрос, заявявайки: "Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни".

В рамките на срещата бяха обсъдени следните ключови теми:

  1. Информационна кампания: До края на годината ще бъде стартирана мащабна информационна кампания. Тя има за цел да повиши обществената осведоменост относно Програмата за безвизово пътуване и да разясни условията и процеса на кандидатстване за виза за САЩ. Крайната цел е да се намали процентът на отказите - ключов критерий за премахване на визовия режим.
  2. Подкрепа от посолството на САЩ: Посланик Мертен потвърди готовността на американското посолство в София да продължи да оказва съдействие на България в усилията ѝ за включване в Програмата.
  3. Спогодба за социална сигурност: Министър Кондов повдигна въпроса за сключване на Спогодба за социална сигурност между България и САЩ. Такова споразумение би било от голяма полза за българските граждани, които работят или живеят в САЩ.
  4. Меморандум за разбирателство: Обсъдено беше и прилагането на Меморандума за разбирателство между Министерството на външните работи на Република България и Държавния департамент на САЩ за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация. Този документ беше подписан на 25 септември 2023 година във Вашингтон по време на втората сесия на Стратегическия диалог България - САЩ. Меморандумът създава рамка за сътрудничество в областта на противодействието на чуждестранното манипулиране на информация чрез разработване на стратегии и изграждане на капацитет.
  5. Регионални и глобални въпроси: В хода на срещата бяха засегнати и други приоритетни теми от регионален и глобален характер.

Тази среща затвърждава стремежа на България към задълбочаване на стратегическото партньорство със САЩ и подчертава важността на съвместните усилия в областта на сигурността, информационната защита и улесняването на пътуванията между двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    15
    daskal
    До 14 - Явно си убеден, че светът се върти около тебе. Освен това все още живееш преди 1989 г., за да говориш за "стремеж" към САЩ. Вече си свободен, бре, робе! Между другото, в САЩ има и по-откачени комунисти от тебе.
  • -1
    14
    ...
    Три по една жълти стотинки не давам за безвизов вход в сащ. Би било страхотно ако някой получил виза за там на излизане от посолството да я сложи на земята и да я затисне с едно лайно и да им я остави там на входа да стой. Само свършен комплексар и див малоумник има стремеж към сащ.
  • 0
    13
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин въпреки че съм ебан в гъза бесарабски циганин,исках да кажа: Тук в този коментарник има основно един надупен и на по посока педерацията на нашмърканата киевска маймуна. Надупени в друга посока не виждам.
  • 0
    12
    Кур за Зеленски
    Никакви визи за усраинските курви в България преди да са ходили да се бият на фронта за куролап зеленски и останалите бандеронацисти да им еба майката джендърска да им еба.Да ходят в киев да духат на азовците и да ги ебат в гъза усраинските цигани! Всичките куросмуци от ппдб да заминават на фронта да им еба путката майна да им еба!
  • 2
    11
    Българин
    Тук в този коментарник има основно един надупен и на по посока педерацията на плешивата кремълска маймуна. Надупени в друга посока не виждам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари