Иван Кондов: Включването ни в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от ключово значение

1

Външният ни министър разговаря с помощник държавния секретар на САЩ по Европа и Евразия Джеймс О'Брайън

България и Съединените американски щати (САЩ) обсъждат задълбочаване на стратегическото си партньорство в ключови области. Това стана ясно след среща между българския министър на външните работи Иван Кондов и помощник държавния секретар на САЩ по Европа и Евразия Джеймс О'Брайън, проведена в град Ню Йорк.

Двамата дипломати разгледаха възможностите за активизиране на сътрудничеството в сферите на сигурността и отбраната, енергийната диверсификация, търговията и икономиката, иновациите и технологиите. Специално внимание бе отделено на укрепването на демокрацията и върховенството на закона.

Важен акцент в разговора беше поставен върху въпроса за сключване на Спогодба за социална сигурност между двете държави. Такова споразумение би било от съществено значение за българските граждани, които работят или живеят в САЩ, осигурявайки им по-добра социална защита.

Друга ключова тема на срещата беше включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ. Министър Кондов подчерта значимостта на този въпрос за двустранния диалог, като изтъкна ангажимента на страната ни да предприеме всички необходими стъпки за осигуряване на участието ѝ в програмата.

Българският външен министър акцентира върху множеството ползи, които би донесло включването на България в Програмата за безвизово пътуване. Според него, това би било не само демонстрация на стратегическия характер на отношенията между двете страни, но и би допринесло значително за развитието на икономиката, сигурността и туризма както в България, така и в САЩ. Освен това, премахването на визовите ограничения би се превърнало във важен инструмент за подобряване и задълбочаване на контактите между българските и американските граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Ибан Кондьов
    Аз отдавна съм си продал гъза на хамериканците също както и онзи грозен куросмук тагаренко!
  • -1
    1
    Sтанко
    А някой замилял ли се е колко ще ни струва това и колко сме дали до тук??? Продажници!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари