Отпуснаха 450 000 лева за организацията по избора на нов патриарх

0
Църковният събор ще се проведе на 30 юни 2024
Църковният събор ще се проведе на 30 юни 2024

Църковният събор ще се проведе на 30 юни 2024

Кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 2 124 900 лева. Част от средствата са предназначени за ремонтни и строителни дейности в храм „Св. Троица“ в с. Гъбене, храм „Св. Димитър“ в с. Царевец, храм „Св. Марина“ в с. Ново Лески и в манастира „Св. Йоан Предтеча“ в гр. Кърджали. Осигурява се също обзавеждане и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“ в Лондон. Строително-ремонтни дейности ще бъдат извършени също в Синджирли джамия в гр. Омуртаг и в джамията в гр. Чорбаджийско. Обезпечават се и мерки за сигурност на храмовете, стопанисвани от „Религиозна общност на евреите в България“.

С друго правителствено постановление са одобрени разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г. в размер на 450 000 лв., за Българската православна църква - Българска патриаршия. Средствата са за покриване на разходи по организацията и провеждането на IV Патриаршески избирателен църковен събор на 30 юни 2024 г. и тържествената интронизация на новия Светейши Български патриарх и Софийски митрополит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Не гневете Бога
    защо са им половин милион? Прекалено много са за "светите"хора.Няма да им се отрази добре.😁
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари