Отличиха Община Русе с награда от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата"

2

Поводът бе Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни

По повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) връчи годишните награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“. Събитието се проведе на площад „Княз Александър Батенберг“ пред Художествената галерия в София.

Община Русе получи наградата за активна общинска политика по пътна безопасност в категорията за големи общини. Отличието бе връчено от Малина Крумова, председател на ДАБДП. Тя благодари на всички общини и институции, които допринасят за по-безопасни пътища в България.

Националният ден на безопасността на движението по пътищата бе отбелязан от Община Русе с редица инициативи. Създадени и разпространени в градския транспорт бяха информационни материали със съвети за безопасност на различните участници в движението. Брошурите включват полезна информация от ДАБДП и нормативната уредба, както и QR код, препращащ към уебсайта на ДАБДП в раздел „За деца“ с образователни информационни материали и подготвена от тях безплатна книжка за оцветяване „В безопасност на пътя“.

В края на месец юни бяха посетени Центърът за работа с деца на улицата към Община Русе, Центърът за работа с деца на улицата и Центърът за настаняване от семеен тип за деца без увреждания към Българския Червен кръст – Русе. И в трите заведения бе изнесена презентация за важните правила и задължения по отношение на пътната безопасност за пешеходци, велосипедисти, управляващи индивидуални превозни средства, както и за бъдещите водачи.

Служители от общинската дирекция „Транспорт“ присъстваха на събития в две детски градини - ДГ „Синчец“ и ДГ „Роза“, с. Ново село. Децата представиха своите познания за безопасното придвижване, пътните знаци и основните правила за движение. Те изпълниха тематични песни, проведена бе викторина, както и състезание с превозни средства. Участие в празника в ДГ „Синчец“ взе и представител от Областната дирекция на МВР – Русе, който представи по достъпен за децата начин различни ситуации от движението по пътищата и провери техните знания за правилата и елементите от пътното платно. Гостите на събитието получиха картички с послания, свързани с безопасността на движението.

За да наградят старателното участие на децата, както и да поощрят отличните им познания, бяха предоставени предметни награди на детските заведения и книжки за оцветяване „В безопасност на пътя“, разработени от ДАБДП.

Община Русе продължава да работи активно за подобряване на пътната инфраструктура и безопасността на всички участници в движението, като полага усилия за реализиране на редица инициативи и проекти, насочени към превенция и обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Сериозно
    На фона на тротинетките по диагонал, моторите без номера, пияните и дрогирани от последните месеци, мотористите след 12 с 200, кви стъкмистики в Русе само падаш
  • 4
    4
    Да откачиш
    Колкото повече затъва градът и държаната, толкова понече награди се раздават...Из града фучат нереграментирано и безконтролно тротитетки, пред КАТ по бул.Липник дрифтят денонощно и форсират колите си разни тъпанари и т.н, и т.н....Общината получава награда за безопасност...
  • 6
    3
    Аз
    Чудо невиждано.При всичко, на което сме свидетели, както добре са го написали 1 и 2, без да се коригира нищо, получават награди за какво?В кой свят живеем?Всички ли оглупяха или се запревръщаха в зомбита?
  • 9
    2
    Русе
    Тези май се подиграват с русенци. Липсва адекватна маркировка . Липсва контрол към всички участници в движението. Светофарите са или неработещи и с липсващи или невидими броячи. Пешиходните пътеки са едва забележими , а те се награждават за неприложими инициативи ( харчене на пари ) . Да не говорим за безопасното возене в градския транспорт без климатик.
  • 9
    1
    блажо
    Улиците-дупка до дупка липсва и маркировка скоро и човек с тротинетка загина - награда шоу без граници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари