Русенският университет откри новата академична година

2

РУ "Ангел Кънчев" посрещна над 1600 първокурсници

Русенският университет "Ангел Кънчев" тържествено откри новата 2024/2025 академична година в понеделник, 16 септември 2024 година. Церемонията събра представители на местната власт, народни представители, духовенството, както и академичното ръководство, преподаватели и студенти.

Доцент доктор Десислава Атанасова, заместник-ректор по Научноизследователската дейност, води официалната част на събитието. Ректорът на университета, професор доктор инженер Генчо Попов, приветства присъстващите и специално се обърна към новоприетите студенти, чийто брой надхвърля 1600 души.

В своето слово професор Попов подчерта стратегическата ориентация на висшето училище към научни постижения и иновации, припомняйки неотдавнашното откриване на Център за върхови постижения и Научноизследователски комплекс. Той изтъкна високото качество на образованието в Русенския университет, посочвайки успешната реализация на много негови възпитаници в различни сфери на обществения живот.

"Вие вече сте направили своя избор за образователен и професионален път. Русенският университет ще ви осигури всички условия този път да бъде успешен и значим," заяви ректорът, насърчавайки студентите да преследват мечтите си.

Сред официалните гости, които отправиха приветствия, бяха господин Пенчо Милков - кмет на община Русе, народните представители Златан Златанов и Георги Кръстев, както и отец Милен, представляващ Русенската света митрополия.

Кметът Пенчо Милков благодари на студентите за приноса им към динамичната атмосфера на града. "Убеден съм, че годините, прекарани в нашата Алма матер, ще бъдат силният старт, който ще ви изстреля нагоре по стълбичката на успеха," обърна се той към младежите.

Емануела Дюлгерова, първокурсничка в специалност "Финансова математика" с един от най-високите приемни балове, също отправи поздрав към своите колеги.

Събитието получи поздравителни адреси от редица държавни институции и организации, включително от председателя на Народното събрание Рая Назарян и областния управител на Видин Ани Арутюнян.

След официалната част, първокурсниците се запознаха с деканските ръководства по факултети, поставяйки началото на своето академично пътешествие в Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Гинеколог
    На снимката се откроява явно единственият, неповторим, неотразим, непропускащ и иновативен ходещ сперматооид. Русе отново сме първи с ходещият ни сперматозоид.
  • 7
    5
    Красимир
    Нещо много рехаво ми се вижда тази година. Само преди 10 години новопостъпилите бяха доста повече.
  • 5
    4
    Защо
    А защо го няма на откриването на първия учебен ден знаменитият народен представител Бибел Кесийков, който е възпитаник на Русенския университет в специалността Промишлен дизайн? Защо не уважава своята Алма матер, където е разперил криле за достигане на незнайни висоти чак до ПарлалалаМента? Може би в момента е зает със снимане на кошчетата за отпадъци по улиците на града.
  • 12
    3
    Ауууу
    Голям пропуск, на снимките не се вижда един голям капацитет - павликенският червен мазен селски цървул! Как може да се допусне такова нещо! Картината на официалните лица е много постна, само дето едно лице от проруска партия я "разкрасява". А освен това и Гошето на мама синчето и то е там капацитет голям. Липсва Мумията от неговата черга и голям приятел на мазния цървул. А иначе Либийското недоразумение е там, той е верен на партията майка и на учителя си със свинските мазни цървули. Това "нещо" не вече висше, а е нисше училище.
  • 11
    2
    Семиеен адфокат
    Много Ви е слаб сексуално-юридическия факултет. Докторът Ви го фанаха на калъп, и язък за интервютата с любовта на живота му и клетвите му за вярност. Ама няма лоша реклама, нека пръска спермопил по митингите Ви.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари