Откриха есенния панаир в Разград

1
Традиционният есенен панаир в Разград отвори врати за 31-ви път
Традиционният есенен панаир в Разград отвори врати за 31-ви път Снимка: Община Разград

Традиционният есенен панаир в Разград отвори врати за 31-ви път

Традиционният есенен панаир в Разград започна своето 31-во издание днес, продължавайки една вековна традиция, започнала през далечната 1921 година. Кметът на Община Разград, Добрин Добрев, официално откри събитието, припомняйки богатата история на панаира и неговото значение за жителите на града.

"Повече от 100 години по-късно интересът към панаира не стихва. На щандовете, заведенията и атракционите всеки – от най-малките до големите – може да намери всичко необходимо за едно приятно преживяване", заяви кметът Добрев по време на церемонията по откриването.

Той отправи специално послание към най-малките жители на Разград, пожелавайки им: "В последните дни от ваканцията се възползвайте от атракциите на панаира, тръгнете си с много награди и подаръци."

Богата културна програма

Веднага след официалното откриване започна и първият вечерен концерт от панаирната програма. На сцената се качиха фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. Под звуците на техните прекрасни изпълнения, пред сцена "Ронда" се извиха традиционни български хора.

Концертната програма продължава през целия период на панаира, като включва разнообразни изпълнители от различни музикални жанрове. Сред тях са поп-фолк изпълнителите Александър Робов, Емрах и Емилия, поп-певиците Кристина Димитрова и Гери-Никол, както и възпитаниците на разградската школа "Енджой мюзик".

За най-малките посетители са предвидени специални детски партита с водещ Искрен Пецов, които ще се проведат в няколко от дните на панаира.

Търговия и атракции

По алеите на парка са подредени щандове на 65 фирми от цялата страна, предлагащи разнообразни стоки - от облекла и аксесоари до хранителни продукти и сувенири. Традиционно участие вземат и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Подай ръка" - град Разград, както и Сдружение "Жанета", които предлагат ръчно изработени сувенири.

За любителите на вкусната храна са осигурени 12 временни обекта за хранене тип скара-бира, както и множество щандове за понички, палачинки, гофрети, пуканки, памук, царевица и сладолед.

Атракционният кът под Пантеона предлага над 20 различни съоръжения, включително виенско колело, автоскутер, люлки и батути. Всички атракциони са преминали задължителния технически преглед и са сертифицирани за безопасна експлоатация през 2024 година.

Благотворителна инициатива

Организаторите от Община Разград са се погрижили панаирът да има и благотворителен елемент. От двете страни на сцена "Ронда" са поставени две съоръжения с форма на сърце за събиране на пластмасови капачки от кампанията "Аз Вярвам и Помагам". Тази инициатива ще бъде продължена и на бъдещи масови събития, организирани от общината.

Временна организация на движението

За осигуряване на безопасността на посетителите и удобството на гражданите, е въведена временна организация на движението в района на панаира. Движението на моторни превозни средства се извършва еднопосочно по улица "Гаврил Кръстевич" в участъка от кръстовището на улица "Ангел Кънчев" до булевард "Васил Левски", както и по булевард "Васил Левски" в участъка от кръстовището на улица "Гаврил Кръстевич" до улица "Северен булевард".

Допълнително е обособен временен безплатен паркинг на територията на Северен градски парк, от северната и южната страна на пътя, водещ до хотелски комплекс "Лес".

Традиционният есенен панаир в Разград ще продължи до 17 септември, предлагайки на жителите и гостите на града разнообразие от забавления, културни събития и възможности за пазаруване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...