Откраднаха ароматизаторите в новите влакове още в депото

4
Министърът на транспорта сподели впечатленията си от пътуването
Министърът на транспорта сподели впечатленията си от пътуването Снимка: Министерство на транспорта

Министърът на транспорта сподели впечатленията си от пътуването

Новите влакове, които се движат по подбалканската линия, привлякоха вниманието на пътниците със своите модерни удобства и висок стандарт на обслужване. Въпреки това, още преди да изминат първите си километри, новите вагони станаха жертва на вандализъм. Ароматизаторите в тоалетните бяха откраднати още докато вагоните стояха в депото.

Влакът, движещ се по подбалканската линия, трябваше да пристигне на морската гара точно в 12:10 часа, но закъсня с пет минути, пристигайки в 12:15 часа. Подвижният състав е оборудван с климатични системи и контакти за зареждане на мобилни устройства, което допринася за по-комфортното пътуване.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков припомни, че преди няколко месеца е подписан договор за доставка на още 10 нови локомотива, а процедурите за доставка на нови влакове ще дадат изцяло нова визия на този вид услуга. Той изрази надеждата си, че новите вагони ще бъдат опазени от вандалски актове.

Сред първите пътници в новите вагони бяха самият министър на транспорта Георги Гвоздейков и изпълнителният директор на БДЖ инж. Георги Друмев. Министър Гвоздейков сподели впечатленията си от пътуването:

„Изключително, комфортно пътуване, с климатик. В началото даже имаше оплакване, че е доста студено във вагоните и се наложи да повишим температурата, но следобед вече като тръгне обратно за София, навън ще е 30 градуса, тук хората ще се чувстват комфортно на хлад. Във всяка една тоалетна и вагон има немски ароматизатори. Тези ароматизатори бяха откраднати, веднага още като вагоните пристигнаха в депото.”

Един от пътниците също сподели своето мнение за новото пътуване:

„Климатиците бяха много силни в началото, малко измръзнахме, после беше добре, но като цяло беше по-добре от обичайното пътуване с влак.”

Случаят с откраднатите ароматизатори повдига въпроси за сигурността и поддръжката на новите вагони. Въпреки тези инциденти, новите влакове продължават да предлагат модерни условия за пътниците, които се надяват на по-добро и по-удобно пътуване в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Курояд Владимировичь Путин
    Народ който краде ароматизаторите заслужава и да го ебат ГЕРБ, ДПС, Борисов, Радев, курвата Путин, Нинова, Костадинов и т.н.
  • 2
    3
    Величие
    Бай Ганьо пак се е осрал ще ги вре тия ароматизатори в гъза си
  • 6
    2
    Русенка
    Кога най-после ще почне да се прави нещо и за хората извън София, а не само за софиянци? И аз си плащам данъците и искам да пътувам с нормален транспорт.
  • 14
    1
    ...
    Оставам с впечатлението, че или вместо 76 вагона са закупени само 4-5 или в България има само една ЖП-линия и тя е между София и Бургаз. Така де, явно за шопите останалата част от територията е просто един ресурс източник да доходи за бюджета. Други нямат нужда от „нови“ вагони. Мега-дискриминация, ама ние българите си го заслужаваме, защото търпим. Малко ни е даже.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари