Пътници: В новия влак не се диша!

1
Пътници сигнализират за липсващ климатик и невъзможност за отваряне на прозорците в композицията Бургас - София
Пътници сигнализират за липсващ климатик и невъзможност за отваряне на прозорците в композицията Бургас - София

Пътници сигнализират за липсващ климатик и невъзможност за отваряне на прозорците в композицията Бургас - София

Българските държавни железници (БДЖ) се сблъскаха с остри критики след пускането на новия бърз влак от Бургас до София. Пътници сигнализираха за сериозни проблеми с климатизацията и липсата на възможност за отваряне на прозорците. Влакът, който стартира в края на юни, беше рекламиран като модерна и удобна транспортна връзка между двата града, но опитът на пътниците разказва друга история.

Пътуването с висока температура и липса на кислород

Малинка Костова, една от пътничките на влака, сподели своето неприятно преживяване с bTV. Тя разказва, че е тръгнала с влака в 16:00 часа от Бургас, но скоро след това е започнала да усеща високата температура във вагона и затруднено дишане.

„Качихме се във влак без климатик или с такъв, който почти не работи. Кондукторката ни обясни, че е пуснат на висока степен и че не може да се засили повече. След половин час кислородът започна да свършва във вагона, в който бяхме“, сподели Малинка.

Преместване на пътниците в други вагони

Пътниците във вагона на Малинка, включително семейство с бебе, са били преместени в друг вагон с малки прозорци. Опитът на Малинка да се свърже с БДЖ чрез телефон за сигнали също не е довел до разрешаване на проблема.

„Казах им, че возят хора, а не картофи и от БДЖ ми отвърнаха „госпожо, безсилни сме в тази ситуация“, добави тя.

Обещания и реалност

БДЖ пусна влака с обещание, че ще взема разстоянието между София и Бургас за под шест часа, използвайки новодоставени, климатизирани вагони. Но според Малинка и други пътници, обещаните условия не са били спазени. „Оказа се, че няма такова нещо. Ако знаехме, щяхме да пътуваме с автобус“, заяви тя.

Реакцията на БДЖ

В отговор до bTV от БДЖ обясниха, че през деня климатиците в три от петте вагона са отказали, вероятно заради екстремните жеги. Пътниците са били преместени в останалите два вагона, а вечерта единият климатик заработил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Редно е
    Всички които са били във вагона да заведат един колективен иск срвщу БДЖ.Да си поискат едни 15 000 лв. за причинени неимуществени вреди и създаване на условия за пътуване опасни за здравето на пътуващите клиенти на БДЖ.Съдията хич да не е ще им даде между 7/9 000 лв. ,а ако е в настроение може и цялата сума.БДЖ да си иска сумата от доставчика на вагони или от хората обслужили гласно и негласно сделката с вагоните.
  • 2
    4
    Мартин
    Робско плебейски търпеливо племе!!!
  • 5
    3
    Путин Хуйло
    Чакайте бре,нали затова бастисаха завода в Дряново,ДеБил-ПеПерастите ? Нали нямало да е конкурентоспособен щото ДеБил-ПеПерастите знаели откъде да купят страхотни вагони втора ръка ? Ами ето го резултата от политиката на корумпираната и престъпна ДеБил-ПеПерастка шайка!
  • 12
    2
    Осман
    Така е когато една държава се управлява от некадърници. Бдж ако трябва да купува вагони втора употреба, поне да са от страна от същата климатична зона. Испания, Италия, Гърция, Турция.Или ще трябва да пътуваме както в Индия, на покрива на вагоните.
  • 12
    1
    Купени боклучави вагони
    на ниска цена.Даже не са проверили работят ли климатиците преди пускане в експлоатация.С опити да залъгват пътниците не се получава, така и не разбраха.Мислят ни за стадо овце, готово да търпи.В тия жеги и без отварящи се прозорци(те пък защо)си е повече от наказание.БДЖ, нямате нищо общо с доброто старо време, гледате само да грабите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари