Отиде си футболна легенда на ЦСКА

0
На 62 години почина легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България
На 62 години почина легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България

На 62 години почина легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България

Илия Вълов, легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България, почина на 62 години в болница във Враца. Скръбната вест бе съобщена за Българската телеграфна агенция (БТА) от бившия му съотборник Валери Цветанов. Вълов бе приет в болницата за смяна на става, но усложнения от инфекция на белите дробове доведоха до трагичния му край.

Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се очаква решението на неговото семейство. Негов син е бившият защитник на ЦСКА и настоящ треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев.

Илия Вълов ще бъде запомнен като един от най-добрите български вратари, оставил дълбок отпечатък върху българския футбол. През 1989 година той се превърна в истинска легенда на "червените", когато отрази два удара при дузпите срещу Рода и изпрати ЦСКА на полуфиналите в Купата на носителите на купи (КНК). Вълов има 74 мача за ЦСКА, а представянето му на терена ще остане завинаги в сърцата на феновете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари