Христо Стоичков: Почивай в мир, Илия Вълов! Ти беше едно от най-големите сърца в българския спорт!

0
Легендата на българския футбол се сбогува с един от най-емблематичните вратари на ЦСКА
Легендата на българския футбол се сбогува с един от най-емблематичните вратари на ЦСКА Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол се сбогува с един от най-емблематичните вратари на ЦСКА

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отправи емоционално послание в социалните мрежи по повод кончината на Илия Вълов, един от най-емблематичните вратари на ЦСКА. С думите „Ти беше едно от най-големите сърца в българския спорт! Истински приятел във всичко!“, Стоичков изрази своето дълбоко уважение и възхищение към Вълов, който остави незабравима следа в историята на българския футбол.

За България и за ЦСКА ще останат незабравими мачовете с „Панатинайкос“, „Рода“, „Барселона“, „Марсилия“, „Спарта“... Заедно накарахме всички „червени“ фенове да се гордеят с полуфинал в КНК и четвъртфинал в КЕШ!“, продължава своето послание Стоичков. Той напомня за славните моменти от кариерата на Вълов, който бе ключова фигура в мачовете на ЦСКА в европейските турнири.

Илия Вълов ще остане в паметта на всички фенове не само с невероятните си спасявания, но и с духа и страстта, които носеше на терена. Христо Стоичков споделя: „Никога няма да забравя как хващаше дузпите в Керкраде!“, като по този начин припомня един от най-запомнящите се моменти в кариерата на Вълов.

Вълов беше част от онзи велик отбор на ЦСКА, който през 1989 година достигна до полуфинал в Купата на носителите на купи и четвъртфинал в Купата на европейските шампиони. Неговите изяви на вратата в мачовете срещу „Панатинайкос“, „Рода“, „Барселона“ и „Марсилия“ ще останат в историята като едни от най-вълнуващите моменти за българския футбол.

Починалият Илия Вълов бе също и истински приятел, както личи от думите на Стоичков: „Истински приятел във всичко!“ Това показва, че връзката между двамата големи спортисти е била много по-дълбока от просто спортното сътрудничество.

Стоичков завършва своето послание с думите „Почивай в мир, Илия Вълов! Никога няма да бъдеш забравен!“

Илия Вълов, легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България, почина на 62 години в болница във Враца. Усложнения от инфекция на белите дробове са довели до трагичния му край.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари