Отец Валтер Горра: Не трябва да живеем в скандали

0
Свещеникът призова вярващите да обръщат внимание на душата си
Свещеникът призова вярващите да обръщат внимание на душата си Снимка: Facebook / Валтер Горра

Свещеникът призова вярващите да обръщат внимание на душата си

Енорийският свещеник на католическата църкваСвети Павел от Кръста“ в град Русе, отец Валтер Горра, изнесе вдъхновяваща проповед по време на литургията за празника на светите архангели Михаил, Гавриил и Рафаил, който католиците отбелязват днес, съобщи БТА. Той акцентира на важността на християнските ценности във всекидневния живот, подчертавайки, че християнството не трябва да се ограничава само до посещението на църквата, а да бъде част от всяка ситуация и всеки ден от нашето съществуване.

Не трябва да сме християни само когато сме в храма, а всеки ден и във всяка една ситуация“, подчерта отец Валтер. Той допълни, че тримата архангели – Михаил, Гавриил и Рафаил – имат специална мисия от Бог. „Бог ги изпрати, за да ни показват пътя към Него“, добави свещеникът.

Енорийският свещеник също така отбеляза, че да бъдеш християнин означава да следваш ученията на Христос във всеки един момент от живота си. „Трябва да действаме според Христос, да не живеем в скандали и да не затваряме сърцето си“, каза още отец Валтер. Той призова вярващите да обръщат внимание на душата си и на своите действия, и да се питат дали наистина могат да се нарекат християни пред другите хора.

Не трябва да съблазняваме другите със своите дела, с начина си на живот, с думите си или отношенията си“, добави той. Отец Валтер предупреди, че ако вършим лоши дела, е по-добре да не заявяваме, че сме християни.

Свещеникът също така даде пример за хора, които, макар и да не посещават църква или литургия, живеят според християнските принципи и често проявяват повече доброта от някои от тези, които се считат за вярващи. „И тези хора, за които казваме, че не са вярващи, често действат по-добре от нас. Във всеки човек има семе от Бога“, заключи отец Валтер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари