Отец Валтер Горра: Човечеството не трябва да свиква с насилието

1
По думите на свещеника трябва да се работи много с децата по тази тема
По думите на свещеника трябва да се работи много с децата по тази тема Снимка: Facebook / Валтер Горра

По думите на свещеника трябва да се работи много с децата по тази тема

В условия на нарастващо насилие по света, отец Валтер Горра, енорийският свещеник от католическата църква „Свети Павел от Кръста“ в Русе, призова за обединение на всички в молитва и обръщане към Бог, за да се спре насилието. В интервю за БТА той сподели, че рискът хората да свикнат с ежедневието на война и насилие става все по-голям.

Свещеникът припомни инициативата на папа Франциск, който обяви 7 октомври за ден на пост и молитва за мир. По време на молитвата „Света броеница“ се отправя и молба към Богородица да дари мир на света. „За мир се молим на всяка литургия. Утре църквата ще обедини хората по света в молитва за мир“, каза отец Валтер.

Той подчерта, че насилието и войната сякаш се превръщат в нещо обичайно. „В началото на конфликта между Русия и Украйна войната беше водеща тема в медиите, а сега вече не е така“, отбеляза свещеникът. Отец Валтер изрази и своята загриженост за насилието между деца и към деца, подчертавайки, че всеки носи отговорност за това. „Прогресът не винаги е за добро – губим важни ценности, които са по-ценни от материалния успех,“ каза той.

Според отец Валтер, възрастните често вдигат рамене, приемайки, че нищо не може да се направи, но децата трябва да осъзнаят, че те могат да променят бъдещето. „Не можем да приемем, че човек се ражда за злото. Той се ражда за доброто“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари