Отчет за дейността на Пътна полиция - Русе за периода 30 септември - 6 октомври

0
Ежеседмичен брифинг по пътна безопасност
Ежеседмичен брифинг по пътна безопасност Снимка: ОДМВР - Русе

Ежеседмичен брифинг по пътна безопасност

През периода 30 септември – 6 октомври 2024 г., сектор „Пътна полиция“ към Областна дирекция на МВР - Русе отчита 12 пътнотранспортни произшествия. От тях 8 са били леки, а 4 тежки, при които са пострадали четирима души, а един човек е загинал. Тази информация беше съобщена по време на седмичния брифинг за пътна безопасност, в който участваха главен инспектор Николай Ненков, началник на сектор „Пътна полиция“ – Русе, и старши инспектор Стилиян Станев, ръководител на група в същия сектор.

През изминалата седмица, пътните полицаи в Русе са извършили 1270 нарушения в хода на 5 специализирани операции за подобряване на безопасността на движението. В резултат на проверките са съставени 36 акта и 70 фиша, докато останалите нарушения са документирани с електронни фишове. Били са проверени 124 шофьори за алкохол, като един от тях е имал проба над 1.2 промила.

По линия на административното обслужване, през сектора са преминали 432 граждани за регистрация на превозни средства, а 382 души са преминали през звеното за водачи и свидетелства за управление на автомобили. От сектора са издадени и връчени 60 наказателни постановления, а към Националната агенция за приходите са изпратени 152 документа за принудително събиране на глоби.

През тази седмица на територията на страните от Европейската мрежа на пътна полиция (Roadpol) ще се проведе операция „Fokus on the Road“. Целта е да се ограничи разсейването на водачите по време на движение, като ще се засили контролът върху използването на мобилни телефони по време на управление на превозни средства, използването на обезопасителни колани и детски седалки, както и носенето на каски от мотоциклетисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Бен
    Ей некадърници какъв отчет бе каква работа сте свършили бе заплатаджии в Русе всеки трети шофира дрогиран 90% от каращите тротинетки са наркодилъри или са дрогирани кат Русе не работи назначени са само гербаджии и връзкари които по цял ден са скрити в храстите играят си на телефоните сложили една камера да грабят народа който им плаща заплатите еничари мръсни и Вашият ден ще дойде дано някой дрогиран да отрепе и ваши роднини изроди скапани
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари