Отборът на МВР - Русе е победител във Фестивала на драконовите лодки

0
При 10–членните екипажи първи се класира отбор "Локо дракони"
При 10–членните екипажи първи се класира отбор "Локо дракони" Видео: КИС 13

При 10–членните екипажи първи се класира отбор "Локо дракони"

Първият за Русе Фестивал на драконовите лодки се проведе в лесопарк "Липник".

Двудневното събитие предложи богата китайско-българска програма с музикални и танцови изпълнения, творчески работилници, занаятчийски изкуства, атракции за деца и други забавления, информира телевизия КИС 13.

Фестивалът бе организиран от Община Русе и Сдружение "Драконови лодки" под патронажа на кмета Пенчо Милков. Русе е град, който обича китайската култура, заяви градоначалникът.

Пенчо Милков и съветникът в посолството на Китайската народна република в България Уан Мин изпълниха традиционния ритуал по боядисване на очите на драконите на лодките. След това двамата удариха гонга, с който бе дадено началото на състезателната част на фестивала.

В състезанието с драконови лодки се включиха 15 отбора – 12 с екипаж от 10 души и 3 с по 20 гребци, които изминаха дистанцията от 200 м.

В оспорваната и атрактивна надпревара, с големите лодки победител стана смесеният отбор на МВР – Русе, а при 10–членните екипажи първи се класира отбор "Локо дракони".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    До 7
    "Наркотици"? Хванали пет недорасли хлапета с по една безвредна цигарка и вече преборили "голямата престъпност"! Смешни и жалки пръдни под налягане! ХАХАХАХАХАХА
  • -4
    7
    До Русенец
    Тези тюфлеци са на на пистата денонощно,и се борят за нашето спокойно съществуване,до колкото могат Можеш да си отговориш Дунав мост от началото на годината и да погледнеш ,колко наркотици са хванати ,колко хора са тикнати ,където им е мястото !
  • 7
    6
    Delta 6
    ...три дена как храбрите дружини прохода бранят........
  • 2
    5
    SiC & ВИС-2 - СС 22...
    Слава на Володя Путин. -О, Шипка......... !!
  • 7
    4
    русенеца
    Тези тюфлеци дето се издържат с нашите пари само ходят по някакви мероприятия-лодки, надбягвания, стрелби...кога ще започнат да си вършат работата, а не само да се размотават и да клечат по храстите с камерките?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари