Оставиха в ареста лекарите, обвинени в източване на НЗОК

4
Обвиняеми са д-р Найден Пъджев и д-р  Веселин Станчев
Обвиняеми са д-р Найден Пъджев и д-р Веселин Станчев Снимка: БТА

Обвиняеми са д-р Найден Пъджев и д-р Веселин Станчев

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста двамата лекари, задържани по обвинение в източване на 12 900 лева от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Съдът потвърди решението на Районния съд от миналата седмица, според което Найден Пъджев и Веселин Станчев остават с най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, съобщи "Марица".

Според обвинението, двамата лекари са организирали и практикували изпипана схема за източване на средства от Здравната каса. Джипито Найден Пъджев издавал направления за физиотерапия на свои пациенти, без тяхно знание. Тези направления били насочвани към физиотерапевтичния център на Веселин Станчев, където манипулациите никога не били извършвани. В края на месеца центърът отчитал тези фиктивни направления на Здравната каса и получавал парите за непроведените манипулации.

Разкриването на схемата станало случайно, когато една от пациентките проверила своята медицинска документация в системата на НЗОК. Жената установила, че според записите е посещавала физиотерапевтичния център многократно за манипулации, които всъщност никога не са се състояли. Тя подала сигнал до компетентните органи и започнало разследване.

Към момента са установени 31 фиктивни пациенти, за които са били издадени направления без тяхно знание. Общата сума, източена от Здравната каса, възлиза на 12 900 лева.

Магистратите обосноваха решението си за задържане под стража с наличието на достатъчно доказателства за участие в престъпна схема и възможността обвиняемите да повлияят на свидетелите или да укрият доказателства, ако бъдат освободени.

Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до долните
    Ако знаете нещо конкретно, защо не сте сезирали прокуратурата?!? Ако не знаете, това се квалифицира като „клевета“ и е подсъдно!
  • 0
    3
    Вьзмутен
    Хайде,започвайте арести и в Медика,надписват прегледи,операции,големи измами има там,кражби в огромни размери,льжи,некадьрни и незнаещи лекари ,Шефа им ,шалварестата циганка,Йоцов,са мафиоти и са затвор,разследваните ги,не дремете....
  • 1
    2
    Anton
    Ами ,Медика,кога ще ги подгоните,не ги заобикаляйте,и се правете на разсеяни,те мамят,крадьт и льжат,всеки ден,армия гангстери са,боклуци и бандити!
  • 8
    1
    Ех....
    Те да само те ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари