Още една част от моста в Дрезден се срути

0
Експерти бързат да овладеят ситуацията преди очакваните наводнения
Експерти бързат да овладеят ситуацията преди очакваните наводнения

Експерти бързат да овладеят ситуацията преди очакваните наводнения

Ранните часове на деня в Дрезден, източногермански град с богата история, бяха белязани от поредно драматично срутване на част от знаковия мост "Карола". Инцидентът настъпи по време на планирани контролирани разрушителни дейности, съобщава германската информационна агенция ДПА.

Инженерните екипи започнаха демонтажа на компрометирания участък още вчера, с цел да предотвратят потенциални опасности и да се подготвят за очакваните наводнения в региона. Сериозността на ситуацията се подчертава от факта, че в сряда сутринта части от 100-метровия мост "Карола" вече бяха паднали в река Елба.

Експертите отбелязват, че ако инцидентът се беше случил по-късно през деня, последствията можеха да бъдат катастрофални. Мостът се намира в непосредствена близост до оживени трамвайни линии, велосипедни алеи и пешеходни зони, което значително увеличава риска за гражданите.

Метеорологичните прогнози допълнително усложняват ситуацията. Очакват се наводнения в следващите дни, които биха могли да увеличат значително опасността от нови срутвания на вече нестабилната конструкция. Прогнозите сочат, че река Елба може да излезе от коритото си в неделя, вследствие на обилни валежи в съседна Чехия.

Германската провинция Саксония, където се намира Дрезден, също се подготвя за продължителни валежи в източните си райони. Издадени са предупреждения за наводнения и за реките Шпрее и Лаузицер Найсе, което допълнително подчертава мащаба на очакваното природно бедствие.

Мостът "Карола", с впечатляваща обща дължина от приблизително 400 метра, се състои от три секции. Интересен факт е, че малко преди фаталното срутване, две от секциите на моста са били подложени на ремонтни дейности. Това повдига въпроси относно качеството на извършените ремонти и цялостното състояние на инфраструктурата в региона.

Местните власти призовават жителите на Дрезден да бъдат изключително внимателни и да следят стриктно указанията за безопасност през следващите дни. Ситуацията остава динамична, като се очакват допълнителни мерки за овладяване на кризата и предотвратяване на по-нататъшни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
    No sfqt ide🛸🛸🛸🛸🛸🛸🛸
  • 1
    1
    Deutsche Scheiße
    И там някой местен Уста Кольо Фичето си е оставил ръцете, типично по ГЕРБаджийски!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари