Осем случая на тормоз над жени в МВР

0
Съдебно решение в полза на жена полицай, подложена на тормоз в МВР
Съдебно решение в полза на жена полицай, подложена на тормоз в МВР

Съдебно решение в полза на жена полицай, подложена на тормоз в МВР

Безпрецедентно съдебно решение бе постановено в подкрепа на жена полицай, станала жертва на системен тормоз в структурите на Министерството на вътрешните работи (МВР). Това развитие идва на фона на нарастващ брой сигнали за натиск върху жени в системата.

Хронология на случая

Адвокат Галентин Грозев, който работи по осем подобни случая, разкри детайли около конкретното дело. Според него, Димитър Кикьов, заемащ поста началник на отдел "Хранителна полиция" в Областна дирекция на МВР - Сливен, е обвинен в продължителен тормоз над негова клиентка.

Съдебен процес и решение

Кикьов е завел иск и частна тъжба срещу жената, след като тя е подала оплакване за неговото поведение. Съдът обаче се е произнесъл в полза на потърпевшата, признавайки валидността на нейните оплаквания.

Системен проблем в МВР

Адвокат Грозев подчерта, че случаят не е изолиран. Той разкри, че работи по общо осем подобни казуса, но предполага, че реалният брой на засегнатите жени е значително по-голям. Много от потърпевшите обаче се въздържат от подаване на сигнали поради страх от последствия.

Форми на тормоз

Клиентката на Грозев е била подложена на непрекъснати дисциплинарни проверки. Освен това, тя е споделила за многократни случаи на вербално унижение по време на оперативки, където колеги са поставяли под съмнение компетентността ѝ заради пола ѝ.

Синдикална подкрепа

Адвокат Грозев разкри, че е в договорни отношения със Синдикален алианс "Сигурност" в МВР, което му позволява да работи активно със служители, изправени пред подобни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Николай
    Напълнихте сайта със статии написани от AI
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари