Осъдиха медицинска сестра да плати 25 000 лева обезщетение за инцидент с бебе

8
Решението е на Районния съд в Пловдив
Решението е на Районния съд в Пловдив Снимка: БТА

Сестрата е отрязала част от кутрето на момиченцето при свалянето на абокат

Медицинска сестра от Пловдив беше осъдена на първа инстанция да заплати обезщетение от 25 000 лв. на дете, чийто малък пръст на лявата ръка е отрязала при свалянето на абокат. Инцидентът се случил на 1 февруари 2019 г., когато малката пациентка била едва на година. Сега, шест години по-късно, детето все още крие ръката си и се срамува от начина, по който изглежда пръстчето му.

Няколко дни преди инцидента детето било прието в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ "Свети Георги" с чревна инфекция. След като състоянието му се подобрило, било взето решение да бъде изписано. При свалянето на абоката и превръзката, сестрата случайно отрязала крайната фаланга на петия пръст на лявата ръка на момиченцето. Детето изпитало силна болка и било преместено в друга клиника, където била извършена частична ампутация на пръстчето.

Майката на детето твърди, че то плачело и било неспокойно в продължение на година след инцидента. Когато пораснало, започнало да пита защо едното му кутре е различно и почти не използвало лявата си ръка, страдайки заради загрозяването ѝ. С тези аргументи тя завела гражданско дело срещу болницата и поискала 25 000 лв. В хода на процеса от здравното заведение внесли регресен иск срещу медицинската сестра, причинила травмата. Срещу нея е имало и наказателно дело, тя е призната за виновна и глобена с 1000 лв.

Районният съд в Пловдив намери финансовите претенции за основателни и постанови, че ако болницата изплати 25 000 лв. на майката на момичето, сестрата трябва да възстанови сумата на здравното заведение. Решението подлежи на обжалване пред окръжните магистрати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари