Осъдиха болница „Шейново“ да плати още 70 000 лева обезщетение по казуса с разменените бебета

0
През март родителите на другото бебе получиха 100 000 лева обезщетение
През март родителите на другото бебе получиха 100 000 лева обезщетение Снимка: Facebook

През март родителите на другото бебе получиха 100 000 лева обезщетение

Софийският градски съд излезе с решение по случая с разменените бебета в болница "Шейново", като осъди медицинското заведение да изплати 70 000 лева обезщетение за неимуществени вреди на майката на едно от децата. Това решение е част от продължаващия скандал, разкрит в края на 2022 година, когато се разбра, че по грешка две новородени бяха разменени.

Случаят придоби широка обществена известност, след като през януари 2023 година бебетата бяха върнати на биологичните им родители. Последвалите съдебни дела имаха за цел да определят обезщетенията за засегнатите семейства. През март 2024 година съдът присъди общо 100 000 лева на родителите на другото разменено бебе, като призна значителните емоционални и психологически щети, които са понесли.

Решението на Софийския градски съд, което задължава болница "Шейново" да плати 70 000 лева на майката на едното от разменените бебета, подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Скандалът с разменените бебета в "Шейново" извади на преден план важността на строгите процедури и контрол в родилните отделения, за да се предотвратят подобни трагични грешки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...