Огнеборци и доброволци спасиха гората между Мечка и Пиргово

0
Пожар, причинен от сламопреса, наложи намесата на три екипа, доброволци и земеделски производители
Пожар, причинен от сламопреса, наложи намесата на три екипа, доброволци и земеделски производители Снимка: БГНЕС / Архив

Пожар, причинен от сламопреса, наложи намесата на три пожарни, доброволци и земеделски производители

В последното денонощие екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Русе са реагирали на шест сигнала за произшествия, демонстрирайки бърза реакция и ефективност при справянето с разнообразни инциденти.

Сутринта на 11 септември 2024 година, в село Николово, служители от Втора районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) са потушили пожар, възникнал при почистване на двор. Собственикът на имота неволно е предизвикал запалване на растителни отпадъци, което е овладяно за по-малко от час.

В ранния следобед, екип от РСПБЗН - Ветово се е отзовал на сигнал за горящ трактор на пътя към село Ястребово. Инцидентът, причинен от късо съединение по време на движение, е ликвидиран без пострадали.

Почти едновременно, в град Русе, пожарникари от Първа РСПБЗН са потушили пожар в суха трева на улица "Матей Стойков", предотвратявайки потенциално по-сериозни щети.

По-късно същия ден, отново в Русе, този път във вилната зона "Караач", е възникнал пожар в навес на къща. Благодарение на бързата намеса на екипа от Първа РСПБЗН, огънят е овладян, без да засегне съседни имоти. Предполагаемата причина е небрежно боравене с открит огън при приготвяне на зимнина.

В село Широково, община Две могили, пожарникари са потушили пожар в двор на необитаема къща, засягащ суха трева и отпадъци.

Най-мащабната операция е проведена между селата Мечка и Пиргово, където пожар, започнал от техническа неизправност в сламопреса, се е разпространил към стърнище и горски масив. В продължение на почти 12 часа, екипи от Първа РСПБЗН и Сектор "Специализирани оперативни дейности" (ССОД) са работили по овладяването на ситуацията. С помощта на земеделски производител и доброволно формирование от село Мечка, пожарникарите са успели да спасят значителна площ гора, а именно 180 000 кв. метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари