Горя борова гора край село Помен

0
В гасенето се включиха пожарникари, доброволци и горски служители
В гасенето се включиха пожарникари, доброволци и горски служители Снимка: Асен Игнатов / Архив

В гасенето се включиха пожарникари, доброволци и горски служители

Пожар в борова гора край село Помен мобилизира огнеборци, доброволци от селото и горски служители.

Сериозен инцидент привлече вниманието на противопожарните служби в Русенска област във вторник, 2 октомври 2024 година. Борова гора в землището на село Помен се оказа в пламъци, след като скъсан електропроводник предизвика низово горене в района.

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе (РДПБЗН - Русе) реагира светкавично на ситуацията. Екипи от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Две могили (РСПБЗН - Две могили) и Специализиран отряд за оперативни действия - Русе (ССОД - Русе) бяха мобилизирани за справяне с огнената стихия.

Борбата с пожара продължи почти шест часа - от 16:21 до 22:10 часа. Благодарение на координираните усилия на професионалните огнеборци, доброволци от селото, техника от местна кооперация и служители на горските стопанства, пожарът беше овладян. Въпреки интензивността на огъня, щетите бяха ограничени до площ от около 3000 квадратни метра.

Този инцидент беше част от натоварено денонощие за противопожарните екипи в региона. Общо три сигнала за пожари ангажираха вниманието на РДПБЗН - Русе през изминалите 24 часа.

По-рано същия ден, от 12:12 до 14:15 часа, екип на РСПБЗН - Бяла се справи успешно с пожар в сухи треви и храсти в пасище край село Новград. Благодарение на бързата реакция на огнеборците, инцидентът беше ликвидиран без жертви и материални щети.

Малко по-късно, между 16:42 и 17:15 часа, противопожарен екип от Първа РСПБЗН в Русе потуши възникнало горене на отпадъци на улица "Мургаш" в село Басарбово. Пожарът беше ограничен до площ от един квадратен метър и не причини значителни щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари